Επιδειξη ισχύος από το Ιράν: Παρουσίαση τριών νέων μοντέλων κατευθυνόμενων πυραύλων ακριβείας και προειδοποιήσεις προς όλους (βίντεο)

0
38

The Yasin missile (top right) was described by Tehran as another new air-to-air weapon which could be fired from a drone and guided to its target

Μοιραστείτε το άρθρο

Το Ιράν παρουσίασε τρία νέα μοντέλα τηλεκατευθυνόμενων πυραύλων ακριβείας, την ώρα που ο Πρόεδρος Hassan Rouhani προειδοποίησε για την “μητέρα των πολέμων” αν οι ΗΠΑ επιτεθούν στο Ιράν.

Η παρουσίαση των πυραύλων είναι «μια νέα σημαντική επιτυχία σε όρους ισχύος και αξιοπρέπειας για την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν», υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας στρατηγός Αμίρ Χαταμί, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, “αποδεικνύοντας πως η χώρα είναι έτοιμη να αμυνθεί απέναντι «στη δολιότητα και στις συνωμοσίες» των Ηνωμένων Πολιτειών”.

Το 1ο μοντέλο «Yasin» έχει αναδιπλούμενα πτερύγια και βάλλεται από drone/UCAV. To 2o μοντέλο «Balaban» είναι σχεδιασμένο για να εκτοξεύεται από αεροσκάφος και κατευθύνεται προς το στόχο του με GPS και άλλους αισθητήρες ενώ το 3ο μοντέλο «Ghaem» αποτελεί βελτίωση παλαιότερου μοντέλου με καθοδήγηση αναζήτησης θερμότητας και είναι όπλο αέρος-αέρος.

Όλα τα μοντέλα αναπτύχθηκαν από το υπουργείο Άμυνας και τη Sa-Iran, μια κρατική επιχείρηση που συνδέεται με τον αμυντικό τομέα.

Με πληροφορίες από DailyMotion

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com