Επιστροφή στην κανονικότητα για την μογγολική Αεροπορία, μαχητικά αεροσκάφη ξανά

0
38

Μοιραστείτε το άρθρο

Στις 15 Νοεμβρίου 2019 σημειώθηκε η επιστροφή στις επιχειρήσεις με μαχητικά αεροσκάφη υψηλών επιδόσεων για την Αεροπορία της Μογγολίας. Προηγουμένως, η Μογγολία επιχειρούσε μόνο με ελικόπτερα διαφόρων τύπων Mi-8, Mi-17/171, Mi-24) και ορισμένα μεταφορικά αεροσκάφη Y-12. Αν και διέθετε ορισμένα μεταφορικά αεροσκάφη An-24 / -26 και μαχητικά MiG-21, θεωρείται ότι αυτά έχουν αποσυρθεί από τη υπηρεσία εδώ και αρκετό καιρό.

Σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό μέσο Ikon δύο διθέσια μαχητικά αεροσκάφη MiG-29UB προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Nalayh, που βρίσκεται στην περιοχή Ulaanbaatar. Η τελετή παράδοσης στην Αεροπορία θα διεξαχθεί στις 26 Νοεμβρίου 2019, την ημέρα της 95ης επετείου της προκήρυξης της Μογγολικής Λαϊκής Δημοκρατίας.

Τα συγκεκριμένα MiG-29UB είναι πλεονάζοντα αεροσκάφη της ρωσικής Αεροπορίας και πέρασα από ένα μικρό πρόγραμμα αναβάθμισης πριν παραδοθούν. Η μεταβίβαση των δυο MiG αποτελεί μέρος μιας ρωσικής συμφωνίας για στρατιωτική και τεχνική βοήθεια άνευ κόστους με τη Μογγολία. Αυτή η συμφωνία είχε ήδη υπογραφεί το 2004 και ανανεώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μογγολία.

Τα δύο εκπαιδευτικά UB θα προετοιμάσουν τους νέους πιλότους της Μογγολίας για το νέο τύπο αεροσκάφους εκαι σύμφωνα με το Scramble, αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν επιπλέον παραδόσεις μέχρι και δεκαέξι μαχητικών MiG-29 στο εγγύς μέλλον, καθώς και αρκετών επίσης πλεοναζόντων εκπαιδευτικών αεροσκαφών L-39.

Αρκετοί Μογγόλοι πιλότοι εξάλλου έχουν ήδη εκπαιδευτεί στην Ρωσία και επιστρέφοντας στην πατρίδα τους θα αναλάβουν την εκπαίδευση επιπλέον πιλότων.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com