Επιστροφή στις εθνικές βιομηχανίες; Νέο τεθωρακισμένο εγχώριας ανάπτυξης προτείνουν στην Εσθονία οι βιομηχανίες της

0
39

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Milrem Robotics, κατασκευάστρια του Μη-Επανδρωμένου Οχήματος Ξηράς THeMIS, πρότεινε στην κυβέρνηση της χώρας να αγοράσει ένα τεθωρακισμένο όχημα από ένα κονσόρτσιουμ εσθονικών εταιριών υπό τη διεύθυνσή της αντί να προτιμήσει το υπό ανάπτυξη όχημα της φινλανδικής Patria.

Φινλανδία και Λετονία θα αναπτύξουν νέο τεθωρακιμένο όχημα βασισμένο στο Patria 6×6

Τον Δεκέμβριο, Εσθονία, Φινλανδία και Λετονία υπέγραψαν προκαταρκτική συμφωνία για την από κοινού ανάπτυξη και παραγωγή ενός τεθωρακισμένου οχήματος για τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεών τους. Τώρα, οι εσθονικές εταιρίες -με πρώτη την Milrem Robotics- προτρέπουν την κυβέρνησή τους να αναπτύξουν και παράγουν ένα “εθνικό” τεθωρακισμένο όχημα, καλύπτοντας τις ανάγκες του στρατού, αξιοποιώντας τους τεχνικούς και μηχανικούς της χώρας και τις εγκαταστάσεις 16 εσθονικών εταιριών διεκδικώντας τη μερίδα του λέοντος από το κονδύλι 400 εκατομμυρίων Ευρώ για 300 τεθωρακισμένα.

Οι εσθονικές εταιρίες επικαλούνται την κρίση από τα σκληρά μέτρα για τον κορωνοϊό που οδήγησαν πολλές επιχειρήσεις ήδη να κλείσουν. Ωστόσο, αυτό που προτείνουν δεν είναι τίποτε άλλο από παλιά Κεϋνσιανική πολιτική, που δεν λειτουργεί σωστά σε μια ανοιχτή οικονομία. Παρόλα αυτά, υπό το βάρος των συνθηκών, το εσθονικό υπουργείο Αμύνης δείχνει καταρχάς θετικό στην προοπτική. Τα δύο σενάρια που εξετάζει είναι είτε να αποκτήσει την άδεια από την Patria να κατασκευάσει το όχημα σε εσθονικά εργοστάσια, δίνοντας δουλειά και υποκατασκευαστικό έργο είτε να προχωρήσει με το “εθνικό” σχέδιο, σε περίπτωση που η πρώτη λύση είναι ασύμφορη οικονομικά.

Πόλεμος των ρομποτ: βρετανική εταιρία αναπτύσσει πλατφόρμα ρίψης του ρομποτικού οχήματος THeMIS από αέρος

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com