Εργοστάσιο κατασκευής καλάσνικοφ ανοίγει στην Αρμενία

0
31

Μοιραστείτε το άρθρο

Εργοστάσιο κατασκευής καλάσνικοφ πρόκειται να ξεκινήσει να λειτουργεί στην Αρμενία μέχρι τον επόμενο Ιούλιο, όπως μετέδωσε το τοπικό παράρτημα Αρμενίας του ρωσικού κρατικού ειδησεογραφικού δικτύου Sputnik την Τετάρτη, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του εργοστασίου Ίγκορ Γκορντιένκο: «Το εργοστάσιο για τυφέκια εφόδου τύπου Καλάσνικοφ πρόκειται να ανοίξει στις αρχές Ιουλίου. Αρχικά, τα απάρτια θα έρχονται από τη Ρωσία για τοπική συναρμολόγηση του μοντέλου AK-103 εδώ (στην Αρμενία), αλλά αργότερα θα κατασκευάζουμε μόνοι μας τα απάρτια αυτά».

Όπως πρόσθεσε, όλα θα γίνουν σύμφωνα με τις ρωσικές προδιαγραφές.

Προανήγγειλε δε ότι σε δεύτερο στάδιο θα χορηγηθεί ξεχωριστή άδεια και η Αρμενία θα παράγει ανταλλακτικά απάρτια για τα όπλα αυτά στο Ερεβάν.

Όπως σημειώνει το Sputnik, τον Αύγουστο του 2018 ο πρόεδρος της αρμένικης εταιρείας Royalsys Engineering Ltd., Νταβίντ Γκαλστιάν, και ο αναπληρωτής διευθυντής της κοινοπραξίας Kalashnikov, Αντρέι Μπαρίσνικοφ, υπέγραψαν συμφωνία για την παραγωγή νέων μοντέλων όπλων στην Αρμενία.

Σύμφωνα πάντα με το Sputnik Armenia, η συμφωνία που θα έχει δεκαετή διάρκεια προβλέπει ότι σ’ αυτό το διάστημα θα παραχθούν δεκάδες χιλιάδες μονάδες του διάσημου όπλου.

Έτσι η Αρμενία προστίθεται στην λίστα με τις χώρες που έχουν την ικανότητα να παράγουν το συγκεκριμένο όπλο, με άδεια ή χωρίς, μαζί τις Κίνα, Βενεζουέλα, Βουλγαρία κ.ά.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com