ΕΥΠ: Αλλαγές στο κλιμάκιο Θράκης

0
587

Η Θράκη αποτελεί ένα από τους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό τη κάνει αυτομάτως μία περιοχή υψηλού ενδιαφέροντος για κάθε υπηρεσία πληροφοριών που συνεργάζεται είτε με την Ελλάδα, είτε με τη Τουρκία. Τον Ιούλιο του 2018 βγήκαν στη δημοσιότητα κάποια νέα που παρότι δεν είμαστε σε θέση να τα εξακριβώσουμε, τα θεωρούμε αρκετά ενδιαφέροντα ώστε να τα μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας.

Πηγή: TharrosNews.gr

Για την ακρίβεια, τη Τρίτη 3 Ιουλίου του 2018 ο ιστότοπος «Το κεντρί της Ποτίδαιας» δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Κλαυσίγελως η ΕΥΠ στη Θράκη…!!!» που το παραθέτουμε αυτούσιο στη συνέχεια. Επαναλαμβάνουμε, δεν είμαστε σε θέση να εξακριβώσουμε τις πληροφορίες που αναφέρονται σχετικά με την ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών), αλλά εάν έστω και ένα ελάχιστο ποσοστό από όσα αναφέρονται ισχύει, είναι σίγουρα κάτι ανησυχητικό που χρήζει ανάλογης προσοχής. Μπορείτε να μελετήσετε το άρθρο «Κλαυσίγελως η ΕΥΠ στη Θράκη…!!!» της ιστοσελίδας «Το κεντρί της Ποτίδαιας» όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε στη συνέχεια.


Σχεδόν ένας μήνας έχει παρέλθει από τις περιβόητες ανακατατάξεις στη μονάδα της ΕΥΠ στη Θράκη και όπως πληροφορούμασθε από έγκυρες αστυνομικές πηγές, το αδιέξοδο υπολειτουργίας παραμένει. Η κατάσταση περιγράφεται ως ιλαροτραγωδία…

Οι εναπομείναντες αστυνομικοί γελάνε και κλαίνε ταυτόχρονα με τους χειρισμούς της νέας διοίκησης (Ξάνθο Ζατ. ως διοικητή και Δημήτρη Κασ. Ως υποδιοικητή) που τοποθέτησε ο Ρουμπάτης στη Θράκη ενώ όσοι δέχονται πρόταση να αποσπασθούν στη μονάδα αρνούνται, συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης, άρα και του διοικητή της υπηρεσίας κ. Ι. Ρουμπάτη, οδεύει σε λήξη.

Η απελπισία των διοικούντων έφθασε σε τέτοιο σημείο ώστε αφενός, κάνουν την πάπια και δεν χορηγούν φύλλα πορείας σε αστυνομικούς που σέβονται τα παντελόνια τους και δεν προχώρησαν σε ανάκληση παραίτησης και αφετέρου, έχουν δώσει οδηγίες, στην τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ, για πίεση – τιμωρία όσων έχουν παραιτηθεί, προκειμένου να αποτρέψουν πιθανές νέες αποχωρήσεις χρησιμοποιώντας μεθόδους τρομοκρατίας…

Πάντως, οι παραιτηθέντες έχουν ήδη κερδίσει τόσο τον σεβασμό των συναδέλφων τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, όσο και της τοπικής κοινωνίας εν αντιθέσει με κάποιους δήθεν μάγκες που παραμένουν εκεί που τους έφτυσαν, επειδή λέει, είναι άκρως απαραίτητοι. Δηλαδή, ο πρώην υποδιοικητής και ο αρμόδιος για το Νομό Ξάνθης που ήταν οι πυλώνες της μονάδας επί σειρά ετών, καθώς και ο υπεύθυνος για το Νομό Έβρου που μαζί με την άξια ομάδα του, πρωτοστάτησαν επιτυχώς στο άνοιγμα στον Βόρειο Έβρο, εκεί που κανονικά έπρεπε να δρα η μονάδα Αλεξανδρούπολης, ήταν λιγότερο απαραίτητοι;;; Ποιους αλήθεια νομίζουν ότι δουλεύουν; Ωστόσο, όπως φημολογείται, σε στιγμές ειλικρίνειας, οι εναπομείναντες αστυνομικοί που γνωρίζουν τη χλεύη των συναδέλφων τους, παραδέχονται ότι δεν αντέχουν να υπομείνουν τα καψόνια που τους περιμένουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, τα οποία μάλιστα παρακολουθεί στενά ο τοπικός Υποστράτηγος της ΕΛΑΣ. Προσεχώς θα κριθούν όλοι για τις επιλογές τους αλλά ήδη έχουν κριθεί από την τοπική κοινωνία.

Και ενώ ο νέος διοικητής της μονάδας έχει πελαγώσει και σπεύδει να τονίσει όπου βρεθεί και όπου σταθεί ανοικτά ότι δεν φέρει ο ίδιος ευθύνη για τις εξελίξεις και ότι όλα αυτά ήταν απόφαση του Ρουμπάτη και ότι αυτός είναι προσωρινός, ωστόσο αρέσκεται να δίνει το παρών στα τοπικά events, φωτογραφίζεται καμαρωτός σαν γκαγκαούζικο σκεπάρνι και ομολογουμένως δεν έχει αφήσει εκδήλωση για εκδήλωση που να μην έχει εμφανισθεί! Μάλλον το κάνει για τα εδέσματα που προσφέρονται στους επισήμους… Είναι γνωστό στην πιάτσα ότι του αρέσει το τσάμπα καθώς επί μια 10ετία τώρα παρότι ντόπιος μένει στη σπιταρόνα που παρέχει δωρεάν η υπηρεσία στον εκάστοτε διοικητή της μονάδος επιπλωμένη και με όλα πληρωμένα… Φως, νερό, τηλέφωνο, θέρμανση, κλιματισμό και φυσικά αμαξάρα με τα έξοδα καλυμμένα… Ποιος μιλάει για οικονομική κρίση στην ΕΥΠ;;;

Τον ρόλο τώρα του «σκληρού» στη μονάδα, έχει αναλάβει ο νέος υποδιοικητής που ο ίδιος ο Ρουμπάτης είχε απομακρύνει από τη Θράκη, άρον άρον, διότι επί 10 χρόνια τοποθετημένος στη Μονάδα, δεν ήξερε κατά που πέφτουν οι μαχαλάδες, δεν είχε καμία διάθεση να βελτιωθεί, με μετεκπαίδευση, και όπως λένε και οι κακές οι γλώσσες δεν είχε φροντίσει να μάθει πως λένε το «καλό ραμαζάνι» στα τουρκικά και το σπουδαιότερο είχε εντοπισθεί να καλύπτει μειονοτική εκδήλωση, δίχως καμία σχετική εντολή, προκειμένου να ενημερώσει έτερο φορέα και όχι την υπηρεσία του.

Και επειδή, πίσω από κάθε «ισχυρό» άνδρα, βρίσκεται μία ισχυρή γυναίκα, μαθαίνουμε ότι μια μεταφράστρια, κολλητή του νέου υποδιοικητή, έχει αναλάβει τα ηνία στο κλιμάκιο της υπηρεσίας Ξάνθης. Μάλιστα, προφανώς, γνωρίζοντας από πριν τι επρόκειτο να επακολουθήσει, είχε δώσει εγγυήσεις στους εκεί αστυνομικούς που «πούλησαν» την πρώην διοικητή και τον υπεύθυνο του Κλιμακίου εκεί, εν μία νυκτί.

Στην παρούσα κατάσταση, η μεταφράστρια άτυπη επικεφαλής του κλιμακίου έχει δώσει ρέστα στη μετάφραση τουρκόφωνου Τύπου και όλα θυμίζουν τις παλιές καλές εποχές που η μονάδα εκτελούσε χρέη ρεπόρτερ. Οι υπόλοιποι σκοτώνονται ποιος θα κτυπήσει πρώτος μύγες στη γωνία…..

Καλά να πάθει βέβαια και η τέως διοικητής διότι όπως λένε οι πηγές μας, κάτι ανίκανους στην Ξάνθη, αντί να τους απομακρύνει κακήν κακώς τους έδινε ευκαιρίες, αφού είναι κοινό μυστικό στα αστυνομικά πηγαδάκια της Ξάνθης ότι η απόσπαση ορισμένων εξ’ αυτών ήταν ρουσφέτι του διοικητή της υπηρεσίας σε επιχειρηματία – «έμπορο φρούτων» της πόλης… Για τα άλλα τώρα «ρουσφέτια» που ακούγεται ότι κάνουν στην περιοχή της Θράκης άνθρωποι του διοικητή της υπηρεσίας και ο κουμπάρος του το ψάχνουμε και θα σας ενημερώνουμε όταν έχουμε διασταυρώσει τις πληροφορίες μας… Κυκλοφορεί δε έντονα, ότι τις προάλλες έπεσε μέχρι και ξύλο…

Πάντως, από τις ανακατατάξεις έχει προκύψει και ένα καλό.. Ο καταγόμενος από της Νέα Βύσσα Έβρου νέος διοικητής, έμαθε επιτέλους που βρίσκεται το κλιμάκιο Διδυμοτείχου στο χάρτη… Αφού βέβαια πρώτα κτύπαγε επί ώρα στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας λάθος κουδούνι προκαλώντας το γέλωτα των εκεί αστυνομικών αλλά και των περιοίκων!Πασχαλίδης Ν.


Source link