Ημέρα Καταδρομών, στο Σταυροβούνι – Commandos.gr

0
147

Την 10 Δεκεμβρίου 2019, στο Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» στο Σταυροβούνι, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για την ημέρα Καταδρομών.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου, προσωπικό της ΕΦ και πλήθος κόσμου.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιελάμβανε επιδείξεις από μόνιμα στελέχη και οπλίτες θητείας στα παρακάτω:

Εκτέλεση Άλματος Ελεύθερης Πτώσης
Ασκήσεις Αυτοάμυνας
Ασκήσεις Ακριβείας
Ασκήσεις με δοκούς
Ορεινό Αγώνα από Πύργο
Τακτική Κίνηση Περιπόλου και απεμπλοκή
Αγώνα σε Κατοικημένο Τόπο
Διέλευση Στίβου Μάχης και Ημερήσιας Εκγύμνασης.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στατική έκθεση με οπλισμό και ειδικό εξοπλισμό.

Ο Διοικητής της Διοίκησης Καταδρομών του ΓΕΕΦ Συνταγματάρχης (ΠΖ) Σολωμός Σολωμού στο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι Καταδρομείς συμμετείχαν και φέτος σε διεθνείς ασκήσεις και διαγωνισμούς, στους οποίους διακρίθηκαν, και τα αποτελέσματα τους δίνουν δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουν, ενώ ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην οργάνωση και διεξαγωγή των δραστηριοτήτων κατά το έτος 2019.

Ο Υπουργός Άμυνας στο δικό του χαιρετισμό ζήτησε από τους Καταδρομείς να συνεχίσουν με την ίδια σκληρή εκπαίδευση, εργασία, ζήλο, ενθουσιασμό και πειθαρχία, τα οποία αποτελούν τα συστατικά για την επιτυχία και συνεχάρη όλο το προσωπικό για το έργο που επιτελούν.

Σχετικά άρθρα

31 ΜΚ35 ΜΚΑμυντικά νέαΓΕΕΦΔιοίκηση Καταδρομών ΓΕΕΦ (ΔΚΔ/ΓΕΕΦ)Εθνική ΦρουράΘητείαΚαταδρομικάΣτρατός Ξηράς ΚύπροςΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της “Commandos.grς” και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Source link