“ΗΡΘΑΝ” – Tα πρώτα V-22 Osprey παραδόθηκαν στην Ιαπωνία

0
27

Μοιραστείτε το άρθρο

Όπως μας πληροφορεί ανακοίνωση του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, τα πρώτα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη κλίνοντος στροφείου V-22 Osprey για την Ιαπωνική Χερσαία Δύναμη Αυτοάμυνας (Japan Ground Self-Defense Force – JGSDF) έφτασαν στην Ιαπωνία και ξεφορτώθηκαν στην αεροπορική βάση των Αμερικανών Πεζοναυτών στην Iwakuni.

Το πρώτο ιαπωνικό V-22B

Η παράδοση των αεροσκαφών έρχεται μετά την ιαπωνική παραγγελία το 2015 για πέντε αεροσκάφη V-22 Osprey έναντι 332 εκατομμυρίων δολαρίων.


Το Ιαπωνικό υπουργείο Αμύνης είχε λάβει την απόφαση να παραγγείλει 17 αεροσκάφη του τύπου από το 2014 με προκαταρκτικές επαφές να ξεκινούν ήδη από το 2012 αλλά το κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε μόλις το 2015 τα κονδύλια για την αγορά των πρώτων 5 αεροσκαφών. Τοιν Αύγουστο του 2017 το πρώτο V-22 Osprey παραδόθηκε στις ιαπωνικές αρχές στις ΗΠΑ αλλά η άφιξή τους στη μητροπολιτική Ιαπωνία αναβλήθηκε.

Διαβουλεύσεις που έλαβαν χώρα το επόμενο διάστημα καθυστέρησαν την παραλαβή τους, αφού η τοπική επαρχία Saga, στα νότια της χώρας, αντιδρούσε στην ανάπτυξη των αεροσκαφών στην επικράτειά της εξαιτίας της όχλησης των κατοίκων της από τον θόρυβο που θα προκαλούσαν τα αεροσκάφη.

Σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται να εντάσσεται η αποβίβαση των αεροσκαφών εντός των ορίων αμερικανικής βάσης στην επαρχία Yamaguchi στο νότιο Χονσού.

Η Ιαπωνία μετατρέπει το ελικοπτεροφόρο Izumo

Η επιλογή του Osprey από την Ιαπωνία εντάσσεται στις προσπάθειες της τελευταίας να αυξήσει την κινητικότητα των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης που αναπτύσσει. Στο ίδιο πλαίσιο οργανώθηκε μια ταξιαρχία πεζοναυτών και τα ελικοιπτεροφόρα κλάσης “Izumo” τροποιούνται για να μεταφέρουν τα αεροσκάφη κρούσης STOVL F-35B. Αριθμός των μεταγωγικών αεροσκαφών V-22 Osprey προορίζεται να επιχειρεί επίσης από τα “Izumo”.

Banzai! Η Ιαπωνία ενεργοποιεί Δύναμη Πεζοναυτών για πρώτη φορά μετά τον Β΄ ΠΠ

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com