Η Αλγερία παρέλαβε τα πρώτα μαχητικά MiG-29M/M2 από τη Ρωσία

0
20

Η Αλγερινή Αεροπορία έχει παραλάβει τα πρώτα μαχητικά MiG-29M/M2 από τη Ρωσία.

Όπως μεταδίδει το «MENA Defense», τα αεροσκάφη έφτασαν υπό άκρα μυστικότητα στην Αλγερία τις προηγούμενες εβδομάδες και τώρα ετοιμάζονται να κάνουν τις πρώτες τους πτήσεις από την αεροπορική βάση Οράν.

Η Αλγερία αγοράζει μαχητικά MiG-29M/M2 και Su-30

Σύμφωνα με στοιχεία από τη Rosoboronexport, η παραγγελία των MiG-29M/M2 οριστικοποιήθηκε στο περιθώριο της αεροπορικής έκθεσης MAKS-2019 και αφορά μία μοίρα μαχητικών. Μαζί με τα MiG-29M/M2, η Αλγερία παρήγγειλε μία μοίρα μαχητικών Su-30MKA.

Η Αλγερινή Αεροπορία είναι μία από τις ισχυρότερες στην Αφρική και αποτελεί παραδοσιακό αποδέκτη ρωσικών μαχητικών. Τα αλγερινά MiG-29M/M2 είναι ίδιας διαμόρφωσης με τα αντίστοιχα αιγυπτιακά και αντικαθιστούν παλαιότερα MiG-29S, τα οποία αγοράστηκαν μεταχειρισμένα στο παρελθόν από τη Λευκορωσία και την Ουκρανία.

 

Η νέα «Πτήση» 05, ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com