Η ασυμφωνία στο Κογκρέσο θα στερήσει κονδύλια από την Αμερικανική Αεροπορία;

0
30

Staff Sgt. Jeremy Mosier/Air Force

Μοιραστείτε το άρθρο

Λιγότερους αεροπόρους, λιγότερα όπλα και καθυστερήσεις στο πρόγραμμα F-15EX μπορεί να επιφέρει στην Αμερικανική Αεροπορία η αδυναμία συμφωνίας για έναν μεσοπρόθεσμο χρηματοδοτικό σχεδιασμό από το Κογκρέσο.

Σύμφωνα με το «AirForceTimes», βασική θέση στα προγράμματα που κινδυνεύουν με καθυστερήσεις έχει η πρόσληψη νέου προσωπικού και η κάλυψη του αριθμητικού κενού σε πιλότους. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν εμπόδια στη σχεδιαζόμενη αύξηση του μισθού των στελεχών κατά 3,1%.

Η συνέχιση της διαφωνίας στο Κογκρέσο αναμένεται να πλήξει επίσης με $1,1 δις το πρόγραμμα ανάπτυξης και παραγωγής του νέου μαχητικού αεροσκάφους F-15EX, αναβάλλοντας την αγορά και αυξάνοντας την τιμή του. Η καθυστερημένη απόκτηση του F-15EX, θα αναγκάσει την Αμερικανική Αεροπορία να κρατήσει περισσότερο το γερασμένο F-15C από όσο αναμενόταν, αυξάνοντας τα κόστη υποστήριξης. Θα μπορούσε επίσης να στερήσει χρήματα για βελτιώσεις στο 1/3 των μαχητικών F-35, αλλά και σε μαχητικά F-22.

Τέλος, μια αδυναμία για συμφωνία τους επόμενους έξι μήνες θα μπορούσε να μειώσει τις παραγγελίες των πυρομαχικών κατά 1.000 συλλογές JDAM, 665 SDB II και 99 πυραύλους αέρος-αέρος Sidewinder.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com