Η Αυστρία αποκτά 18 ελικόπτερα AW169M

0
12

Μοιραστείτε το άρθρο

Το υπουργείο Άμυνας της Αυστρίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα την επιλογή του ελικοπτέρου γενικής χρήσης AW169M, που κατασκευάζεται από τη Leonardo, για να αντικαταστήσει τα εναπομείναντα Alouette III.

Τα τελευταία βρίσκονται σε υπηρεσία από το 1967 και προορίζονται να αποσυρθούν το 2023. Το πρώτο AW169M θα φτάσει στην Αυστρία στα μέσα του 2022 και το πρόγραμμα αναμένεται να κοστίσει περίπου €300 εκατομμύρια.

Το αυστριακό υπουργείο Άμυνας τονίζει πως, αν και ακριβότερο από τις άλλες υποψηφιότητες, το AW169M προσφέρει καλύτερες επιδόσεις και ήδη είναι σε υπηρεσία με την Ιταλία. Από τα 18 ελικόπτερα, 12 θα αξιοποιούνται σε καθήκοντα έρευνας & διάσωσης και τα άλλα 6 σε καθήκοντα εκπαίδευσης.

Το AW169 έκανε την πρώτη του πτήση στις 10 Μαΐου 2012. Βρίσκεται σε παραγωγή από το 2015 και έχει μεταφορική ικανότητα 11 ατόμων.

 

Η νέα «Πτήση» 04, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Μοιραστείτε το άρθρο

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com