Η Αυστραλία καλύπτει οριστικά το «κενό» των Adelaide τον Μάιο

0
23

Μοιραστείτε το άρθρο

Το τρίτο και τελευταίο αντιτορπιλικό κλάσης Hobart, HMAS Sydney, είναι έτοιμο να εισέλθει σε υπηρεσία τον Μάιο με το Βασιλικό Αυστραλιανό Ναυτικό.

Το πλοίο επισκέφτηκε για πρώτη φορά το Σίνδεϊ στις 27 Μαρτίου, δίνοντας σε κατοίκους της πόλης την ευκαιρία να δουν ιδίοις όμμασι το νεότερο απόκτημα της Αυστραλίας. Το πλοίο εκθειάζει και η υπουργός Άμυνας Linda Reynolds υπογραμμίζοντας ότι «είναι το πιο ικανό πολεμικό πλοίο που η Αυστραλία έχει ποτέ κατασκευάσει».

Και το τελευταίο αντιτορπιλικό κλάσης Hobart ολοκληρώνει θαλάσσιες δοκιμές

Η παραλαβή του HMAS Sydney σηματοδοτεί το τέλος του προγράμματος των τριών αντιτορπιλικών αεράμυνας περιοχής Hobart (HMAS Hobart, HMAS Brisbane, HMAS Sydney) και θα καλύψει οριστικά το κενό που άφησε ο παροπλισμός των τεσσάρων αναβαθμισμένων φρεγατών κλάσης Adelaide. Δύο από τις τελευταίες θα συνεχίσουν πάντως να πλέουν στον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού αγοράστηκαν από τη Χιλή.

Τα αντιτορπιλικά Hobart στηρίζονται στην ισπανική φρεγάτα F100 και είναι εφοδιασμένα με τον συνδυασμό AEGIS – AN/SPY-1D(V) – SM-2, για την Α/Α προστασία άλλων πολεμικών πλοίων ή στρατιωτικών & στρατηγικών εγκαταστάσεων σε παράκτιες περιοχές. Η ναυπήγηση του HMAS Sydney άρχισε στις 19 Νοεμβρίου 2015 και το πλοίο καθελκύστηκε στις 19 Μαΐου 2018.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com