Η Βουλγαρία συζητά για υποβρύχια με Νορβηγία και Ιταλία

0
8

Το Βουλγαρικό Ναυτικό έχει αρκετές προτάσεις για την απόκτηση υποβρυχίων και έχει ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τη Νορβηγία και την Ιταλία γύρω από το ζήτημα.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Emil Eftimov, όμως, το πρόγραμμα απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία, καθώς δεν χρειάζεται μονάχα η αξιολόγηση της κατάστασης των προσφερόμενων υποβρυχίων, αλλά και η εξασφάλιση της ικανότητας υποστήριξής τους. Η Βουλγαρία δεν διαθέτει ενεργό υποβρύχιο τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ επιχειρούσε παλαιότερα μέχρι 4 απαρχαιωμένα Romeo.

Η Βουλγαρία ζητά τη βοήθεια Στόλτενμπεργκ για να αποκτήσει νορβηγικό υποβρύχιο!

Η δήλωση του Eftimov έγινε στις 14 Οκτωβρίου, στο περιθώριο της επίσημης τελετής ονοματοδοσίας των 2 ναρκοθηρευτικών Tripartite, που αγοράστηκαν έναντι συμβολικού τιμήματος μεταχειρισμένα από την Ολλανδία. Τα δύο πλοία θα είναι έτοιμα για αποστολές στα μέσα του 2021, ενώ η Βουλγαρία εξετάζει ήδη την αύξηση του αριθμού τους, ίσως με την απόκτηση περισσότερων πλοίων του τύπου ξανά από την Ολλανδία.

 

Διαβάστε περισσότερο στο navaldefence.gr

 

Η νέα «Πτήση» 05, ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com