Η Βραζιλία μετονομάζει το μοναδικό ελικοπτεροφόρο της σε… αεροπλανοφόρο!

0
16

Η Βραζιλία αποφάσισε νωρίτερα μέσα στον Νοέμβριο πως διαθέτει σε υπηρεσία με το ναυτικό ένα αεροπλανοφόρο, μετονομάζοντας το ελικοπτεροφόρο Atlantico σε… τέτοιο!

Αυτή η ενέργεια, το «Poder Naval» σημειώνει, αποφασίστηκε στις 12 Νοεμβρίου, μιας και κρίθηκε πως είναι εφικτό να επιχειρούν από το κατάστρωμα πτήσης του πλοίου συστήματα drones ή ελικοφόρα αεροσκάφη VTOL. Όμως αυτό μένει να αποδειχτεί, αλλιώς το Atlantico θα μείνει… αεροπλανοφόρο αποκλειστικά στα χαρτιά.

Η Βραζιλία απέκτησε το 2018 μεταχειρισμένο το πλοίο από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου υπηρετούσε στο Βασιλικό Ναυτικό σα HMS Ocean. Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, ενδιαφέρον για το ελικοπτεροφόρο είχε δείξει επίσης η Τουρκία, αλλά το πλοίο κατέληξε στη Βραζιλία.

Διαβάστε περισσότερα στο navaldefence.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com