Η Βρετανία υπέγραψε 5ετή σύμβαση υποστήριξης των κινητήρων του Eurofighter Typhoon

0
21

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Βρετανία έχει υπογράψει συμβόλαιο ύψους £346,7 εκατ. με την εταιρεία Rolls-Royce για την εργοστασιακή υποστήριξη των κινητήρων EJ200 των μαχητικών Eurofighter Typhoon μέχρι το 2024.

Το Eurofighter Typhoon αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του στόλου μαχητικών της Βασιλικής Αεροπορίας (RAF) και αξιοποιείται σήμερα στη νατοϊκή επιχείρηση αστυνόμευσης του εναέριου χώρου των Βαλτικών Χωρών και τον πόλεμο εναντίον του ISIS στη Μέση Ανατολή, στα πλαίσια της Επιχείρησης «Shader».

Νέες συμβάσεις συμφωνήθηκαν στο Παρίσι για τη βελτίωση των ικανοτήτων του Eurofighter Typhoon

Με βάση την ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, η συμφωνία θα βοηθήσει στην υποστήριξη των μαχητικών και θα διασφαλίσει 175 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Βρετανία παρέλαβε το πρώτο αναβαθμισμένο “Centurion” Typhoon

Η RAF έχει επενδύσει £425 εκατ. στο πρόγραμμα αναβάθμισης των ικανοτήτων του Eurofighter Typhoon τα τρία τελευταία χρόνια, χάρη στο οποίο ο τύπος μπορεί να φέρει τον πύραυλο αέρος-αέρος Meteor, το κατευθυνόμενο βλήμα Brimstone και το όπλο μακρού πλήγματος Storm Shadow.

Ενεργά αντίμετρα BriteCloud για Typhoon FRG4 και, ενδεχομένως, F-35Β

Η RAF αξιολογεί επίσης την εγκατάσταση των ενεργών αντιμέτρων BriteCloud και αναμένει τη δρομολόγηση των συμφωνιών βελτιώσεων που η κοινοπραξία κατασκευής του τύπου αποφάσισε στο «Paris Air Show 2019».

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com