Η Γαλλία ζητά να ενοικιάσει ελικόπτερα Super Puma από τρίτους!

0
18

Μοιραστείτε το άρθρο

Το Γαλλικό Υπουργείο Αμύνης εκδήλωσε με την έκδοση αιτήματος για προσφορές (RfT) τo ενδιαφέρον του για την ενοικίαση 20 ελικοπτέρων EC225 Super Puma.

To αίτημα εκδόθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου και προβλέπει πως ο ακριβής αριθμός των ελικοπτέρων μπορεί να ποικίλει. Τα ελικόπτερα προορίζονται να αναλάβουν αποστολές ασφαλείας, έρευνας και διάσωσης και επιχειρησιακής επέμβασης. Στο συμβόλαιο περιλαμβάνονται όροι εκπαίδευσης και συντήρησης.

Όταν το κραταιό αμερικανικό Ναυτικό φτάνει να υπενοικιάζει εμπορικά ελικόπτερα…

Η γαλλική αεροπορία και ο γαλλικός στρατός ξηράς χρησιμοποιούν ακόμα αρκετά ελικόπτερα SA330 Puma που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 40 έτη υπηρεσίας και δείχνουν έντονα την κόπωση της ηλικίας τους. Στη γαλλική αεροπορία η επιχειρησιακή ετοιμότητα περιορίζεται σε περίπου 50% για τον τύπο των ελίκοπτέρων κι αυτό με μεγάλη προσπάθεια από τους τεχνικούς. Η εντατική χρήση ελικοπτέρων στα πολεμικά μέτωπα που επιχειρούν οι ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας επιτείνει την κατάσταση. Πιθανότατα, λοιπόν, η κλήση για ενοικίαση ελικοπτέρων από τη διεθνή αγορά συνδέεται με αυτήν την κατάσταση.

Χαρακτηριστικό είναι πως στην επίσημη ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Αμύνης αναφέρεται η έκδοση του Super Puma με την παλιά κωδική του ονομασία: EC 225. Από το 2014 η Eurocopter μετονομάστηκε σε Airbus Helicopters αλλάζοντας το πρόσημα των προϊόντων από EC σε H, έτσι ο σημερινός κωδικός του Super Puma είναι H225. Η αναφορά στον παλιότερο κωδικό οφείλεται στο ότι η γαλλική κυβέρνηση αναζητά μάλλον μεταχειρισμένα ελικόπτερα παλιότερης κατασκευής.

Γαλλικό υπουργείο Άμυνας: Καθηλωμένα τα μισά γαλλικά εναέρια μέσα!

Οι γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις, Στρατός, Ναυτικό και Αεροπορία, χρησιμοποιούν την εμπορική έκδοση του Super Puma εδώ και χρόνια σε αποστολές που σχετίζονται με την υποστήριξη μονάδων διοικητικής μέριμνας, έρευνα και διάσωση και αεροδιακομιδές ασθενών. Παράλληλα, χρησιμοποιούν την σύγχρονη στρατιωτική έκδοση του EC532 Cougar (Στρατός Ξηράς) και του νεώτερου EC725 Caracal (Στρατός Ξηράς-Αεροπορία).

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com