Η Γαλλία προτείνει το μαχητικό Rafale στην Κολομβία

0
21

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Dassault Aviation προσφέρει το μαχητικό Rafale στην Κολομβία για την ανανέωση του στόλου πολεμικών αεροσκαφών της Κολομβιανής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το «Infodefensa», εκπρόσωποι της γαλλικής εταιρείας συναντήθηκαν με Κολομβιανούς αξιωματούχους την προηγούμενη εβδομάδα και παρουσίασαν τα κύρια πλεονεκτήματα από την πιθανή επιλογή του Rafale, με κυριότερο αυτών την αποδέσμευση συστημάτων και όπλων που δεν υπόκεινται σε αμερικανικούς περιορισμούς.

Η Κολομβία θέλει να αγοράσει 15 EF-2000 Tranche 3;

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Γαλλία προωθεί την πώληση μαχητικών στην Κολομβία. Προηγήθηκε το 2015 η προσφορά 18 Mirage 2000-5F αντί $500 εκατ., εκ των οποίων τα $350 εκατ. αφορούσαν τα αεροσκάφη και τα υπόλοιπα $150 εκατ. το αρχικό πακέτο υποστήριξης.

Η τωρινή γαλλική προσφορά περιλαμβάνει 12 Rafale, αλλά το κόστος δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό. Πέρα από το Rafale, τα υπόλοιπα υποψήφια μαχητικά για την Μπογκοτά είναι το Eurofighter Typhoon, το Gripen E/F και το F-16 Block 70.

Οι ΗΠΑ δηλώνουν πρόθυμες να πουλήσουν το F-16 Block 70 στην Κολομβία

Σήμερα η Κολομβία επιχειρεί περίπου 20 Kfir, από τα οποία εννέα έχουν εφοδιαστεί με ραντάρ AESA EL/M-2052. Υπό ιδανικές συνθήκες είναι επιθυμία η προμήθεια μέχρι 20 μαχητικών, αλλά είναι δύσκολο να εξευρεθούν οι απαραίτητοι πόροι.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com