Η Γερμανία αναπτύσσει απόρρητο πρόγραμμα «αόρατου» drone επίδειξης από το 2007!

0
29

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Airbus Defence & Space έχει αποκαλύψει ένα απόρρητο «αόρατο» drone επίδειξης τεχνολογίας που αναπτύσσεται από το 2007 για λογαριασμό της Γερμανίας.

Το drone λέγεται LOUT (Low Observable UAV Testbed) και απεικόνισή του επιδείχθηκε στις 5 Νοεμβρίου σε δημοσιογράφους, στα πλαίσια της ετήσιας ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου για τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Σύμφωνα με το «Jane’s», το LOUT ξεκίνησε το 2007 και το συμβόλαιο ανάπτυξής του υπογράφθηκε το 2010. Μιλώντας για το πρόγραμμα, ο επικεφαλής του Mario Hertzog (και αφού πρώτα τόνισε ότι δεν μπορεί να δώσει αρκετές πληροφορίες λόγω του απορρήτου του LOUT) είπε ότι το πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί στα πρότυπα των «Skunk Works» και είναι βελτιστοποιημένο για αποστολές εναντίον επίγειων συστημάτων αεράμυνας.

Στις εικόνες που φανερώθηκαν παρουσιάζεται το LOUT σε ανηχοϊκό θάλαμο και δείχνουν ένα υποηχητικό «αόρατο» drone σε σχήμα ρόμβου, με διαστάσεις 12m x 12m και βάρος 4t. Με βάση το «FlightGlobal», το σχήμα καθορίστηκε το 2014. Έκτοτε, γίνονται αεροδυναμικές δοκιμές και έλεγχοι σε ανηχοϊκό θάλαμο.

Το LOUT έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να παραμένει όσο το δυνατό «αόρατο» και διαθέτει εσωτερική αποθήκη οπλισμού. Το drone φέρει τέλος καλύπτρα, για δοκιμές αισθητήρων και όχι για την ύπαρξη μιας επανδρωμένης έκδοσης.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com