Η Γερμανία θέλει να ανακοινώσει τον διάδοχο του Tornado το συντομότερο δυνατό

0
37

Μοιραστείτε το άρθρο

Η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει λύση στο πρόγραμμα αντικατάστασης των Tornado ακόμη και μέσα στο 2020, για να μην υπάρξει αδυναμία στην ικανότητα της Luftwaffe να εκτελεί αποστολές για το NATO.

Σύμφωνα με το «Reuters», η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας συζήτησε το θέμα με τον Αμερικανό ομόλογό της Mark Esper, στην πρώτη της επίσημη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της.

Η Γερμανία αποφάσισε τον Ιανουάριο να επιλέξει είτε το Eurofighter είτε το F/A-18 Super Hornet, αλλά κανένα από τα δύο μαχητικά δεν είναι πιστοποιημένα να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα. Γι’ αυτό τον λόγο, η Γερμανία ζητά από τις ΗΠΑ να εξηγήσουν με λεπτομέρειες τι απαιτείται για την πιστοποίηση των πυρηνικών σε κάποιο από αυτά.

Να θυμίσουμε, από τον γερμανικό διαγωνισμό αποκλείστηκε το F-35, με μία από τις αιτίες απόρριψης να είναι οι φόβοι για καθυστερήσεις που θα μπορούσε να προκαλέσει η απόκτησή του στο τριεθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης μαχητικού επόμενης γενιάς FCAS. Η Lockheed Martin ήλπιζε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να επανεξετάσει το F-35, αλλά δεν φαίνεται πως αυτό θα συμβεί.

Η Luftwaffe έχει σήμερα 93 ενεργά Tornado, μέρος των οποίων μπορεί να φέρει τέτοια όπλα, όμως αποδεικνύονται ιδιαίτερα κοστοβόρα λόγω ηλικίας. Τα πρώτα Tornado τέθηκαν σε υπηρεσία το 1983, ενώ έχει υπολογιστεί πως χρειάζονται περίπου €9 δις για να πετούν ως το 2030.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com