Η Γερμανία παραμένει αναποφάσιστη για τα οπλισμένα drones

0
21

Μοιραστείτε το άρθρο

Αν και η επιχειρησιακή απαίτηση υφίσταται αρκετά χρόνια, η γερμανική πολιτική σκηνή εξακολουθεί να διστάζει να πάρει την απόφαση για την αγορά οπλισμένων drones.

Το ζήτημα επανήλθε τη Δευτέρα στο προσκήνιο μέσα από σχόλια του απερχόμενου κοινοβουλευτικού επίτροπου για θέματα άμυνας, Hans-Peter Bartels. Σύμφωνα με τη «Deutsche Welle», ο Bartels υποστήριξε πως τα οπλισμένα drones πρέπει να αποκτηθούν, γιατί δρουν σαν «γρήγορη Εγγύς Αεροπορική Υποστήριξη» και ίσως είναι «καλύτερα σε έκτακτες καταστάσεις από το να περιμένεις κάποιο επιθετικό ελικόπτερο ή μαχητικό αεροσκάφος».

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Heron TP για τους πρώτους Γερμανούς που θα αναλάβουν τον χειρισμό τους

Ωστόσο το θέμα σκοντάφτει στα πολιτικά κόμματα και την ηθική. Κανένας στη Γερμανία δεν θέλει τα drones να αξιοποιούνται κατά τον αμερικανικό τρόπο, που ευθύνεται συχνά για δολοφονίες αμάχων. Γι’ αυτό τον λόγο το γερμανικό υπουργείο Άμυνας επιθυμεί έναν ευρύ κοινωνικό διάλογο, που κάποια στιγμή θα οδηγήσει στην τελική επιλογή. Τέλος, το θέμα μπορεί να δράσει διαλυτικά για τον μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό, που απαρτίζεται από τα CDU/CSU και SPD.

Γερμανία: τον Μάιο η σύμβαση για τα Heron TP

Όπως ο Bartels, υπέρ της προμήθειας των drones είναι η υπουργός Άμυνας Annegret Kramp-Karrenbauer.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com