Η Γερμανία προωθεί επίλυση στο πρόβλημα καθήλωσης των Tiger

0
27

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Γερμανία εργάζεται για να επαναφέρει σταδιακά τα επιθετικά ελικόπτερα Tiger της Airbus Helicopters, αφότου είχαν καθηλωθεί από τις 2 Αυγούστου λόγω ενός θέματος με ένα απάρτιο που επηρέαζε δυνητικά την ασφάλεια πτήσεων.

H Γερμανία καθηλώνει τα επιθετικά της ελικόπτερα Tiger

Στη συνέχεια, μια επιτροπή αεροπορικής ασφάλειας αποφάσισε στις 8 Αυγούστου ότι πρέπει να γίνουν επιθεωρήσεις σε ολόκληρο το στόλο των 56 ελικοπτέρων και να αντικατασταθούν τα απάρτια αυτά.

Τα πρώτα ελικόπτερα που υποβλήθηκαν στην εν λόγω διαδικασία επιθεώρησης έχουν ήδη επιστρέψει στις βάσεις τους, με τα υπόλοιπα να ακολουθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Ωστόσο, ο γερμανικός Στρατός δεν έχει χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επιστροφή τους σε υπηρεσία. Κατά τα άλλα, οι έλεγχοι και η αντικατάσταση των απαρτίων μπορεί να διαρκέσει έως και 4 ώρες ανά ελικόπτερο.

Παρόμοια απάρτια που βρίσκονται εγκατεστημένα σε περιοχές μη κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια των Tiger αλλά και των μεταφορικών ελικοπτέρων NH90 θα αντικατασταθούν κι αυτά, αλλά στα πλαίσια της εν καιρώ προγραμματισμένης συντήρησης ρουτίνας.

Το ζήτημα δεν θεωρείται ότι επηρεάζει τα αεροσκάφη άλλων χρηστών του τύπου, όπως της Αυστραλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com