Η Ελλάδα δίνει το παρών σε πρόγραμμα ανάπτυξης νέου μεταφορικού ελικοπτέρου!

0
20

Η Ελλάδα παρουσιάζεται κάποια στιγμή μέσα στον Οκτώβριο να προσχώρησε στην πολυεθνική πρωτοβουλία του NATO «Next Generation Rotorcraft Capability» (NGRC), που στοχεύει στην αντικατάσταση υφιστάμενων τύπων μεταφορικών ελικοπτέρων σε υπηρεσία.

Μαζί με τη χώρα μας στο πρόγραμμα παίρνουν μέρος η Ιταλία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία. Στόχος είναι το καινούργιο ελικόπτερο να είναι έτοιμο μεταξύ 2035 και 2040, ενώ το επόμενο βήμα της πρωτοβουλίας θα είναι η υπογραφή MoU το 2022, ώστε να ξεκινήσει η φάση ανάπτυξης.

Όπως σημειώνει το NATO, το πρόγραμμα θα καλύψει ανάγκες τακτικών μεταφορών, έρευνας & διάσωσης, μεταφοράς τραυματιών, ειδικών αποστολών και ανθυποβρυχιακού πολέμου, ενώ θα αυξήσει τη διαλειτουργικότητα ανάμεσα στους Συμμάχους.

Σύμφωνα με το «Rivista Italiana Difesa», το νέο ελικόπτερο πρέπει να είναι περισσότερο ευέλικτο και πιο γρήγορο από τα ελικόπτερα που θα αντικαταστήσει. Τέλος, θα πρέπει συνεργάζεται με drones και να μπορεί να τα καθοδηγεί.

 

Η νέα «Πτήση» 05, ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com