Η Ινδία δοκίμασε τον πρώτο δικό της «φονέα ραντάρ»

0
9

Η Ινδία προχώρησε την Παρασκευή στη δοκιμή του πρώτου πυραύλου αντιραντάρ «made in India», βάλλοντάς τον από μαχητικό Su-30MKI.

Σύμφωνα με ινδικές αναφορές, το όπλο έπληξε με επιτυχία τον στόχο σε ένα απομακρυσμένο νησί στον Κόλπο της Βεγγάλης. Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της χώρας έδωσε συγχαρητήρια στους συντελεστές του έργου, χαρακτηρίζοντας το γεγονός «αξιοθαύμαστο κατόρθωμα».

Ο πύραυλος ονομάζεται Rudram-1 και οι εργασίες ανάπτυξής του ξεκίνησαν το 2012. Όταν εισέλθει σε υπηρεσία, ο Rudram-1 θα εξοπλίσει το Su-30MKI, ενώ θα μπορούσε αργότερα να πιστοποιηθεί στα Mirage 200, Jaguar και Tejas. Τα Su-30MKI φέρουν τώρα ρωσικούς πυραύλους αντιραντάρ Kh-31P.

Ο Rudram-1 υποστηρίζεται ότι αναπτύσσει ταχύτητα 2 Μαχ και έχει εμβέλεια που υπερβαίνει τα 100km.

 

Η νέα «Πτήση» 05, ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com