Η Ινδία εξετάζει προμήθεια ναυτικών αεροχημάτων από τις ΗΠΑ

0
41

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Ινδία είναι πιθανό να αγοράσει μόνο τη ναυτική έκδοση του Predator και όχι και την οπλισμένη. Έτσι περιορίζει τα σχέδιά της για την προμήθεια των αεροχημάτων αυτών από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από συνομιλίες για την προμήθειά τους μέσω χρηματοδότησης FMS.

Οι δύο πλευρές συζητούν μια συμφωνία αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα εν λόγω μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), ωστόσο σύμφωνα με την ιστοσελίδα Economic Times, η έλλειψη ενδιαφέροντος από την ινδική Αεροπορία και η δέσμευση σε ένα εγχώριο πρόγραμμα από τον ινδικό Στρατό είναι πιθανό να σταθούν εμπόδιο στην προμήθεια.

Το ινδικό Ναυτικό έχει συμφέρον να αποκτήσει αμερικανικά αεροχήματα επιτήρησης, καθώς χρειάζεται περισσότερες τεχνολογικές δυνατότητες για την αποτελεσματική επιτήρηση του τομέα ενδιαφέροντος στην περιοχή. Ωστόσο, η απαίτηση αυτή είναι για ένα μεγάλης αυτονομίας άοπλο αερόχημα, που θα μπορεί να επιχειρεί σε συντονισμό με άλλες πλατφόρμες επιτήρησης όπως το επίσης αμερικανικό ΑΦΝΣ Boeing P-8I.

Το ινδικό Ναυτικό είναι τώρα πιθανό να προχωρήσει με μια περιορισμένη προαίρεση αγοράς 10 αεροχημάτων Predator της ναυτικής έκδοσης Sea Guard που είναι ήδη επιχειρησιακά με αμερικανικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή.

Η ενεργοποίηση της Συμφωνίας Συμβατότητας και Ασφάλειας Επικοινωνιών (COMCASA) θα βοηθήσει την Ινδία και το Ναυτικό να εκμεταλλευτεί τις πλατφόρμες για κοινή επιτήρηση και ανταλλαγή πληροφοριών.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com