Η Ινδία πληρώνει $1,2 δις για μεταφορά τεχνολογίας στη Ρωσία για τα T-90

0
21

Μοιραστείτε το άρθρο

Περίπου το 1/3 του κόστους του συμβολαίου της Ινδίας για τα νέα 464 άρματα μάχης T-90 θα πρέπει να δοθεί στη Ρωσία ως αμοιβή για τη μεταφορά τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το «Defense News», το σχετικό ποσό φθάνει το $1,2 δις, θα πληρωθεί σε ρούβλια και θα καταλήξει στην κατασκευάστρια εταιρεία UralVagonZavod και τη ρωσική εξαγωγική υπηρεσία Rosoboronexport. Τα υπόλοιπα χρήματα θα αφορούν την χρηματοδότηση της εγχώριας παραγωγής των T-90, που θα γίνει από την Ordance Factory Board (OFB), στη νότια Ινδία.

Το ινδικό υπουργείο άμυνας υπέγραψε τη σύμβαση ύψους $3,12 δις νωρίτερα τον Νοέμβριο και στόχος είναι το ποσοστό ινδικής συμμετοχής στην κατασκευή του T-90 να ανέλθει από 40 σε 80%. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψει να γίνεται εισαγωγή σημαντικών υποσυστημάτων από τη Ρωσία, όπως για παράδειγμα του συγκροτήματος ισχύος που κοστίζει περίπου το μισό κόστος κάθε οχήματος.

Η Ινδία υπέγραψε συμβόλαιο για την εγχώρια παραγωγή 469 αρμάτων μάχης T-90

Αυτή τη στιγμή η Ινδία επιχειρεί 1.100 T-90, από τα οποία 300 κατασκευάστηκαν στη Ρωσία. Οι OFB και UralVagonZavod αναμένεται να παράγουν 120 άρματα μάχης ανά χρόνο και να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα σε μία τετραετία από σήμερα. Αν στην κατασκευή των T-90 παρουσιαστούν καθυστερήσεις ή οικονομικές υπερβάσεις, οι εταιρείες θα τιμωρούνται από την ινδική κυβέρνηση.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com