Η Ινδονησία θέλει να καλύψει το 50% του κόστους των Su-35 με… “ροδάκινα”

0
38

Μοιραστείτε το άρθρο

Η περίπτωση της Ινδονησίας θυμίζει το παλαιότερο ελληνικό ανέκδοτο, που συζητιόταν μεταξύ σοβαρού και αστείο (για κάποια εγχώρια σάιτ, έπαιζε ως σοβαρό ενδεχόμενο) της αγοράς ρωσικών μαχητικών με την αποπληρωμή τους σε είδος, και συγκεκριμένα σε ροδάκινα και λοιπά αγροτικά προϊόντα.

Το υπουργείο Εμπορίου της Ινδονησίας διαπραγματεύεται ακόμη με τη ρωσική πρεσβεία στην χώρα για το ποια προϊόντα θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα προμήθειας 11 Su-35, με τα οποία θα ενισχυθεί η Ινδονησιακή Αεροπορία.

Σύμφωνα με το «medcom.id», στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται τρόφιμα, ροφήματα και μπαχαρικά, η πώληση των οποίων στη Ρωσία θα χρηματοδοτήσει κατά 50% το κόστος απόκτησης των μαχητικών. Τα 11 Su-35 προβλέπεται να στοιχίσουν συνολικά στην Ινδονησία $1,14 δις.

Η Ινδονησία θέλει να αποκτήσει τα πρώτα Su-35 μέσα στο 2019

Όπως είχαμε αναφέρει τον Ιούνιο, το πρόγραμμα αποδεικνύεται πολύπλοκο, αφού εμπλέκονται τρία διαφορετικά υπουργεία. Έτσι, ενώ το υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας έχει δώσει το «πράσινο» φως για την αγορά των Su-35, το θέμα καθυστερεί από τα υπουργεία Εμπορίου και Οικονομικών.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων «World Air Forces 2019», η Ινδονησία διατηρεί σε ενεργή υπηρεσία 48 μαχητικά: 32 F-16A/B/C/D και 16 Su-27/30.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com