Η Ισπανία «επαναπιστοποιεί» τους πυραύλους Taurus στα EF-18M

0
17

Τρία μαχητικά EF-18M της Ισπανικής Αεροπορίας βρίσκονται στο Manching της Βαυαρίας, για να πιστοποιηθούν εκ νέου τον πύραυλο μακρού πλήγματος Taurus μετά τον εκσυγχρονισμό του.

Με βάση το «Infodefensa», η διαδικασία είναι σε εξέλιξη από την προηγούμενη εβδομάδα και θα διαρκέσει 10-15 ημέρες. Στη διαδικασία παίρνει μέρος το ένα από τα τρία αεροσκάφη. Το δεύτερο μαχητικό καταγράφει τις δοκιμές, ενώ το τρίτο EF-18M θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση εκδήλωσης τεχνικού προβλήματος σε κάποιο από τα υπόλοιπα δύο.

Η Ισπανία υπέγραψε την αναβάθμιση των TAURUS

Η Ισπανία προμηθεύτηκε 43 Taurus το 2005 καταβάλλοντας €57,3 εκατομμύρια και ενέκρινε το 2018 τον εκσυγχρονισμό τους, υπογράφοντας συμβόλαιο αξίας €30 εκατομμύριων. Τμήμα των εργασιών εκσυγχρονισμού αφορούν τη βελτίωση των τρόπων καθοδήγησης. Η μέγιστη εμβέλεια του Taurus εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 500km, διαθέτει πολεμική κεφαλή τύπου MEPHISTO συνολικού βάρους 1.090lb, με πυρήνα διείσδυσης 880lb και περιεχόμενη εκρηκτική κεφαλή 210lb, και θεωρείται ιδανικός για την προσβολή υποστρατηγικών ή καλά προστατευόμενων στόχων.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com