«Η Ιταλία παραμένει πιστή στο F-35»

0
12

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Ιταλία δεν θα αναθεωρήσει σε καμία περίπτωση το πρόγραμμα παραγγελιών του μαχητικού F-35 αν και η ίδια έχει πληγεί βαρύτατα από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο «Formiche», ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Lorenzo Guerini σημειώνει η περικοπή του προγράμματος F-35 σημαίνει απώλειες θέσεων εργασίας σε έναν χώρο υψηλής τεχνολογίας ο οποίος φέρνει σημαντικά έσοδα στην Ιταλία. Το μέτρο αναβολής των εν εξελίξει προμηθειών για ένα έτος έχει προταθεί από το κόμμα 5 Αστέρια, που υποστηρίζει πως έτσι θα απελευθερωθούν άμεσα κονδύλια για τη δημόσια υγεία.

Η Ιταλία δεσμεύεται για την αγορά συνολικά 90 F-35, για την κάλυψη των αναγκών της Ιταλικής Αεροπορίας και του Ιταλικού Ναυτικού. Μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί 15 αεροσκάφη, 12 F-35A και 3 F-35B. Τα ιταλικά αεροσκάφη συναρμολογούνται εγχώρια και στην χώρα πρόκειται να λειτουργήσει περιφερειακό κέντρο υποστήριξης του τύπου.

Η ιταλική οικονομία έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία εμφανίστηκε στα τέλη του Φεβρουαρίου και στοίχισε τη ζωή 33.000 ανθρώπων. Σε μια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ασθένειας εφαρμόστηκε εθνικό shutdown, με τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα να σταματούν στις 18 Μαΐου. Με βάση αναλυτές, οι συνέπειες της πανδημίας μπορεί να προκαλέσουν ύφεση αυτό το έτος έως 10% στο ΑΕΠ.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Προηγούμενο άρθροΌταν ένα Rafale “κατέρριψε” ένα F-22 Raptor (βίντεο)
Mitsos2

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com