Η Κίνα εξάγει αντιαρματικούς πυραύλους παρά την πανδημία

0
17

Μοιραστείτε το άρθρο

Προηγμένους αντιαρματικούς πυραύλους HJ-12E “Red Arrow” εξήγαγε η Κίνα εν μέσω της πανδημίας του COVID-19. Ο τρίτης γενεάς πύραυλος κατασκευάστηκε και παραδόθηκε εν θερμώ πριν ακόμα την αρχική προθεσμία παράδοσής του σε άγνωστο διεθνή πελάτη που είχε μεγάλη ανάγκη των όπλων αυτών, ανέφεραν κινεζικές πηγές.

Οι εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρίας Norinco υπερθεμάτισαν τόσο τις ικανότητες του πυραύλου, που τον χαρακτήρισαν έναν από τους καλύτερους του κόσμου, όσο και το κατόρθωμα να ολοκληρώσουν την παραγωγή και παράδοση πριν την καθορισμένη ημερομηνία και ενώ βάλλονται από ελλείψεις προσωπικού λόγω της έκτασης της επιδημίας COVID-19.

Φυσικά, δεν ανέφεραν τα στοιχεία του πελάτη του εξωτερικού, τον αριθμό των πυραύλων που εξήγαγαν ή το κόστος. Ο αντιαρματικός πύραυλος HJ-12E είναι ένα βλήμα Fire-and-Forget που θεωρείται ανάλογο του αμερικανικού FGM-148 Javelin ή του ισραηλινού Spike. Αποτελείται από έναν κύλινδρο διαμέτρου 135 mm που περιέχει τον πύραυλο, τρίποδο και εκτοξευτή με τα σκοπευτικά στην αριστερή πλευρά. Χρησιμοποιεί σύστημα κατεύθυνσης υπέρυθρης καθοδήγησης και έχει βεληνεκές 4,000 μέτρα την ημέρα και 2,000 τη νύχτα. Ο κατασκευαστής ισχυρίζεται πως έχει διατρητική ικανότητα 1,100 mm. ομοιογενούς θωράκισης (RHA).

H Norinco παρουσίασε τον Red Arrow για πρώτη φορά σε διεθνή έκθεση το 2014. Μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικών του είναι η δυνατότητα βολής από κλειστούς χώρους (δωμάτια κτιρίων, οχυρώσεις), η κεφαλή επάλληλων γεμισμάτων (tantem) και η ικανότητα επίθεσης στην οροφή του στόχου (top attack), πολύ σημαντικό στοιχείο για τα σύγχρονα άρματα.

Norinco

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com