Η Κίνα συνεχίζει να αναβαθμίζει το J-10C

0
37

Μοιραστείτε το άρθρο

Μαχητικά αεροσκάφη της Αεροπορίας του κινέζικου Απελευθερωτικού Στρατού έχουν εντοπιστεί για πρώτη φορά από spotters (ή «spotters», όπως το δει κανείς) να φέρουν προηγμένους κινέζικους πύραυλους αέρος-αέρος.

Συγκεκριμένα, ένα αεροσκάφος J-10C, έφερε από έναν πύραυλο μικρής εμβέλειας / υψηλής ευελιξίας PL-10 5ης γενιάς καθώς κι έναν πύραυλο PL-15 μεγάλης εμβέλειας πέραν του οπτικού ορίζοντα.

Οι φωτογραφίες δεν είναι καινούριες, ωστόσο το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται όλο και περισσότερο νέες λήψεις από διαφορετικές μονάδες της κινέζικης Αεροπορίας, γεγονός που είναι ενδεικτικό ότι όλο και περισσότερες μοίρες έχουν παραλάβει κι εξοπλιστεί με τους νέους πυραύλους.

Νέο εγχώριο σκοπευτικό επί κάσκας για κινέζικα μαχητικά

O PL-10 είναι ιδανικός για χρήση σε συνδυασμό με σκοπευτικό επί κάσκας, που το J-10 απέκτησε πρόσφατα, όπως φρόντισαν να μάθουμε οι γνωστοί spotters του κινέζικου διαδικτύου, απογειώνοντας τις επιδόσεις του αεροσκάφους σε κλειστές αερομαχίες. Για το θέμα είχαμε γράψει στο παρελθόν.

Ο πύραυλος αυτός όταν παραχθεί σε ικανούς αριθμούς θα αντικαταστήσει μαζικά τους προγενέστερους κατώτερων επιδόσεων PL-8.

Ο PL-15 χρησιμοποιεί βελτιωμένο ενεργό αισθητήρα ραντάρ καθώς και νέο πυραυλοκινητήρα διπλού παλμού για την μεγιστοποίηση της εμβέλειάς του σε σύγκριση με τον προηγούμενης γενιάς πύραυλο αντίστοιχο πύραυλο PL-12.

Επιπλέον με τα σχετικά μαζεμένα πτερύγιά του, είναι ιδανικός για μεταφορά σε εσωτερικές αποθήκες οπλισμού, όπως σ’ αυτήν του J-20, χωρίς βέβαια να αποκλείεται η μεταφορά του και από άλλα μαχητικά ή και από το ίδιο το J-20 σε εξωτερικούς φορείς.

H ένταξή του σε υπηρεσία ώθησε τις ΗΠΑ να απαντήσουν με την παρουσίαση του -ακόμα υπό ανάπτυξη- βελτιωμένου AMRAAM με τη νέα κωδικοποίηση ΑΙΜ-260, που θα έχει σημαντικά μεγαλύτερη εμβέλεια από τους υπάρχοντες ΑΙΜ-102C και D.

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν τον AIM-260, ως αντικαταστάτη του AMRAAM και “αντίπαλο δέος” για τον PL-15 σε αποστολές εμπλοκής BVR

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com