Η Μαδρίτη εξετάζει συνεργασία με Παρίσι και Βερολίνο για την αντικατάσταση των P-3

0
11

Μοιραστείτε το άρθρο

Το υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας εξετάζει μεταξύ άλλων την περίπτωση ένταξης στο γαλλογερμανικό πρόγραμμα Αεροσκάφους Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) για την αντικατάσταση των P-3 και CN235 της Ισπανική Αεροπορίας.

Σε ενημέρωση στη βουλή την περασμένη εβδομάδα, η ισπανική κυβέρνηση υποστήριξε ότι η συμμετοχή στο γαλλογερμανικό πρόγραμμα είναι μια επιλογή, ενώ μια άλλη θα ήταν η απόκτηση αεροσκαφών σαν το C295 από την εγχώρια βιομηχανία.

Γερμανία και Γαλλία θέλουν να αναπτύξουν κοινό ΑΦΝΣ

Σύμφωνα με το «Infodefensa», η Ισπανία παρακολουθεί επίσης τις εξελίξεις σε νατοϊκό επίπεδο και στηρίζει από την αρχή την πρωτοβουλία αρκετών χωρών του NATO για την προμήθεια μιας πλατφόρμας που μεσοπρόθεσμα θα ανταποκρίνεται στις επιχειρησιακές ανάγκες μεγάλου αριθμού κρατών-μελών. Για την κάλυψη των αμεσότερων αναγκών, το NATO δρομολογεί την πρωτοβουλία AIM2S (Accelerated Interim Multinational MPA Solution), που απευθύνεται σε διάφορα μέλη της Συμμαχίας.

Ελλείψει άμεσων εναλλακτικών, η Ισπανία επισκευάζει τα P-3

Το κοινό πρόγραμμα Γαλλίας και Γερμανίας συμφωνήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018, στοχεύοντας να αντικαταστήσει τα ΑΦΝΕ P-3C και Atlantique 2 των δύο χωρών. Σε ίδια καθήκοντα η Ισπανία χρησιμοποιεί τρία P-3 και οκτώ CN235. Η πορτογαλική εταιρεία OGMA ανέλαβε πρόσφατα συμβόλαιο €1,4 εκατ. για την υποστήριξη ενός P-3, με option για άλλο ένα, ώστε ο τύπος να παραμείνει επιχειρησιακός μέχρι το 2025.

Η καινούργια μας «Πτήση» ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com