Η Νορβηγία θέλει (ήδη)να εκσυγχρονίσει τις φρεγάτες Fridtjof Nansen

0
26

Μοιραστείτε το άρθρο

Το σύνολο των φρεγατών κλάσης Fridtjof Nansen του Νορβηγικού Ναυτικού θα υποβληθεί σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, για να παραμείνει ικανό για επιχειρήσεις και μετά το 2030.

Σύμφωνα με το «Defensa», η πρόθεση για τον εκσυγχρονισμό των πλοίων υπάρχει σε έγγραφο το οποίο παρουσιάστηκε τον Απρίλιο από την πρωθυπουργό της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ, αφού η απόκτηση καινούργιων φρεγατών δεν πρόκειται να γίνει πριν τη δεκαετία του 2030. Κομβικό σημείο του προγράμματος θα είναι η δυνατότητα χρήσης των Fridtjof Nansen σε περιοχές πέρα από την Αρκτική και τη Βόρεια Θάλασσα, για την εξυπηρέτηση υποχρεώσεων προς το NATO και τις ΗΠΑ, καθώς επίσης η αντικατάσταση αισθητήρων και ηλεκτρονικών συστημάτων. Τέλος, στα πλοία θα τοποθετηθούν τηλεχειριζόμενοι σταθμοί οπλισμού (RWS) Sea Protector της νορβηγικής εταιρείας Kongsberg.

Τι αποφάσισε η νορβηγική κυβέρνηση για την φρεγάτα HNoMS Helge Ingstad που ναυάγησε

Η Νορβηγία απέκτησε συνολικά πέντε φρεγάτες Fridtjof Nansen από την ισπανική εταιρεία Navantia, εκ των οποίων μία, η φρεγάτα «Helge Ingstad», υπέστη σοβαρές ζημιές το 2018, μετά από σύγκρουση με εμπορικό πλοίο. Η «Helge Ingstad» παροπλίστηκε το 2019. Οι φρεγάτες Fridtjof Nansen εισήλθαν σε υπηρεσία μεταξύ 2006 και 2011, έχουν πλήρες εκτόπισμα 5.290t και είναι εφοδιασμένες σύστημα μάχης Aegis και ραντάρ AN/SPY-1F. Επιπλέον διαθέτουν έως 32 Α/Α πυραύλους ESSM και οκτώ κατευθυνόμενα βλήματα κατά πλοίων NSM.

Η καινούργια μας «Πτήση» ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com