Η Νότια Κορέα θέλει υπερηχητικό πύραυλο μακρού πλήγματος για το KF-X

0
25

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Νότια Κορέα σχεδιάζει να αναπτύξει έναν υπερηχητικό πύραυλο αέρος-επιφανείας για το μελλοντικό μαχητικό το οποίο θα προκύψει από το πρόγραμμα KF-X, για να συμπληρώσει τον κατάλογο όπλων που θα μπορεί να αξιοποιήσει το αεροσκάφος.

Νότια Κορέα: Το πρώτο αεροσκάφος του προγράμματος KF-X έτοιμο μέσα στο 2020

Το KF-X αναπτύσσεται από τη νοτιοκορεατική εταιρεία Korea Aerospace Industries (KAI), σε συνεργασία με την ινδονησιακή PT Dirgantara Indonesia, και ο νέος πύραυλος θα του δώσει τη δυνατότητα να προσβάλει στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη από 250km. Όπως αναφέρει το «Janes», ο συγκεκριμένος πύραυλος θα αναπτύσσει ταχύτητα η οποία θα υπερβαίνει τα 2,5 Mach και θα έχει βάρος μικρότερο από 3.000lb.

Τι όπλα θα “φοράει” το νοτιοκορεάτικο KF-X

Προηγήθηκε τον Μάιο από Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους η δημοσιοποίηση των υπόλοιπων όπλων που θα μπορεί να φέρει το KF-X, τα οποία θα είναι οι κατευθυνόμενες βόμβες GBU-12 Paveway II της Raytheon, οι GBU-31/38 JDAM, GBU-54/56 LJDAM και GBU-39/B SDB 1 της Boeing, καθώς επίσης ο περιληπτής βομβιδίων CBU-105 της Textron. Νωρίτερα τον Νοέμβριο του 2019 η MBDA Missile Systems ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρώσει στο αεροσκάφος τον πύραυλο αέρος-αέρος Meteor. Τέλος, αναμένεται σύντομα η ανάθεση έργου στη Diehl Defence για την πιστοποίηση του πυραύλου αέρος-αέρος IRIS-T (που εξοπλίζει μεταξύ άλλων τα μαχητικά F-16 Block 52+ και Block 52+ Adv. της ΠΑ).

Η νέα «Πτήση» ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com