Η Νότια Κορέα μελετά τον εκσυγχρονισμό των αρμάτων μάχης K1A2

0
30

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Νότια Κορέα σχεδιάζει τον εκσυγχρονισμό των αρμάτων μάχης K1A2 στους τομείς της επίγνωσης τακτικής κατάστασης, επιβιωσιμότητας και ευκινησίας.

Στα K1A2 μελετάται η εγκατάσταση συστήματος επίγνωσης τακτικής κατάστασης που θα επιτρέπει στο πλήρωμα του άρματος μάχης να βλέπει προς όλες τις κατευθύνσεις από το εσωτερικό, όπως συμβαίνει με το Iron Vision της ισραηλινής εταιρείας Elbit. Επίσης, θα τοποθετηθεί θερμικό περισκόπιο οδηγού.

Μέριμνα αναμένεται να υπάρξει για τη βελτίωση της θωράκισης, ενώ πιθανολογείται η προσθήκη τηλεχειριζόμενου σταθμού οπλισμού (RWS), ώστε να μην εκτίθεται το πλήρωμα σε εχθρικά πυρά όταν απαιτείται η χρήση πολυβόλου. Σύμφωνα με το «Daum News», τα βελτιωμένα K1A2 θα αποκτήσουν ακόμα νέο σύστημα NBC και εξετάζεται η εγκατάσταση ενεργητικού συστήματος προστασίας (APS), για την αντιμετώπιση κατευθυνόμενων βλημάτων. Τέλος, στα K1A2 θα τοποθετηθεί βελτιωμένο σύστημα ανάρτησης, πιο ισχυρός κινητήρας και εφεδρική μονάδα παροχής ενέργειας (APU).

Η Νότια Κορέα διαθέτει 484 K1A1, τα οποία ξεκίνησε να εκσυγχρονίζει σε K1A2 με αφετηρία το 2014. Αντίθετα με τα αρχικά άρματα μάχης της οικογένειας K1, τα K1A1/K1A2 δεν έχουν πυροβόλο των 105 αλλά των 120mm.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com