Η Νότια Κορέα παραλαμβάνει ολόκληρη την γραμμή παραγωγής ελικοπτέρων H155B1 από την Airbus

0
16

Μοιραστείτε το άρθρο

Στις 17 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Γης, Υποδομών και Μεταφορών της Νότιας Κορέας (MOLIT) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) υπέγραψαν μια ηλεκτρονική συμφωνία που ολοκλήρωσε τη μεταφορά της γραμμής παραγωγής ελικοπτέρων H155B1 (γνωστά κι ως EC-155B1) από την Airbus Helicopters.

Αυτή η γραμμή παραγωγής μέχρι πρότινος βισκόταν στη Μασσαλία της Γαλλίας και τώρα θα στεγαστεί στις εγκαταστάσεις παραγωγής αεροσκαφών της Korea Aerospace Industries στο Sacheon της Νότιας Κορέας.

Η Airbus και η KAI αναμένεται να προχωρήσουν στη σύσταση μίας νέας κοινής εταιρείας μέχρι τα τέλη του έτους για τη διαχείριση της παραγωγής και της παράδοσης ελικοπτέρων H155B1 σε διεθνές επίπεδο.

Πρόκειται για τον καρπό της πολυετούς συνεργασίας μεταξύ των δυο ετών, στα πλαίσια του οποίου έχει προηγηθεί ήδη η κοινή ανάπτυξη του Ελαφρού Πολιτικού Ελικοπτέρου (Light Civil Helicopter – LCH) και του Ελαφρού Οπλισμένου Ελικοπτέρων (Light Armed Helicopter – LAH). Και για τα δυο αυτά ελικόπτερα χρησιμοποιήθηκε ως βάση το σχέδιο του H155B1.

Στα πλαίσια του προγραμματισμού, προβλέπεται η ΚΑΙ να αναλάβει την παραγωγή του H155B1 στη Νότια Κορέα, ενώ η Airbus θα επικεντρωθεί στην παραγωγή του νεότερου H160.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλο ένα κορεατικό ελικόπτερο στον… «αέρα»

Παρουσίαση του πρώτου εγχώριου Ελαφρού Οπλισμένου Ελικοπτέρου (LAH) της Ν. Κορέας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com