Η Ν. Κορέα δείχνει το δρόμο στις εκτυπώσεις 3D, το μέλλον στην Διοικητική Μέριμνα

0
29

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Διοίκηση Λογιστικής Υποστήριξης της Νότιας Κορέας έχει υιοθετήσει πλήρως συστήματα τρισδιάστατης (3D) εκτύπωσης βιομηχανικού επιπέδου που πλέον αποτελούν αναπόσπαστο εργαλείο για την παραγωγή και προμήθεια μίας ευρείας γκάμας απαρτίων για στρατιωτικά συστήματα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρονται σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, από το 2017 όταν και άρχισαν την λειτουργία τους τα συγκεκριμένα μηχανήματα 3D εκτύπωσης, η Διοίκηση Λογιστικής Υποστήριξης έχει καταφέρει να παράγει τελείως αυτόνομα 1.733 απάρτια και ανταλλακτικά από 47 κατηγορίες και να εξοικονομήσει ποσό ύψους 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πολλά από τα απάρτια αυτά προορίζονται για εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, όπως οι κύρια άρματα μάχης και αεροσκάφη. Τα περισσότερα από αυτά δε, είναι απαραίτητα για παλαιότερα συστήματα, η υποστήριξη των οποίων είναι πολλές φορές προβληματική.

Ο λόγος είναι ότι πολλά από τα απαραίτητα ανταλλακτικά παράγονται ακόμα από τους κατασκευαστές αλλά σε καθεστώς χαμηλού ρυθμού παραγωγής, με αποτέλεσμα χαμηλές διαθεσιμότητες και δυσανάλογα αυξημένο κόστος.

Με την 3D εκτύπωση έχει καταστεί δυνατή η παραγωγή πολλών από αυτά τα απάρτια κι ανταλλακτικά, με προφανή πλεονεκτήματα την άμεση ανά πάσα στιγμή διαθεσιμότητα αλλά και την συγκράτηση του κόστους σε πολύ χαμηλά επίπεδα ακόμα κι αν αφορά παλαιότερα συστήματα.

 

Το πρώτο ανταλλακτικό από εκτυπωτή 3D τοποθετήθηκε σε F-22

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com