Η Ολλανδία παραλαμβάνει τα πρώτα από τα 14 νεοκατασκευασμένα CH-47F Chinook-Τί θα γίνουν τα παλιότερα CH-47D;

0
32

Μοιραστείτε το άρθρο

Τα πρώτα ελικόπτερα CH-47F νέας κατασκευής παραδόθηκαν στην Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Ολλανδίας (RNLAF) από την κατασκευάστρια Boeing, όπως ανακοινώθηκε στις 3 Απριλίου.

15 CH-47F για την Ολλανδία με κόστος 541 εκ. δολάρια

Τα ελικόπτερα ανήκουν στην τελευταία έκδοση του τύπου και είναι όμοια με την διαμόρφωση που έχει επιλεγεί για τον στρατό των ΗΠΑ. Η Ολλανδία αποφάσισε να παραγγείλει νέα ελικόπτερα αντί να εκσυγχρονίσει τα παλιότερα που διαθέτει κρίνοντας αποδοτικότερη την επένδυση σε νέες ατράκτους.

Η Ολλανδία διαθέτει αυτή τη στιγμή 17 ελικόπτερα Chinook. Από αυτά τα 11 ανήκουν στην έκδοση -D και αποκτήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ενώ τα 6 είναι της έκδοσης -F προηγούμενης διαμόρφωσης που άρχισαν να παραλαμβάνονται το 2012. Το 2016, ενώπιον του διλήμματος να αναβαθμίσει τα ελικόπτερα στο επίπεδο -F, η Ολλανδία αποφάσισε να προβεί στην παραγγελία 12 νέων ελικοπτέρων από την Boeing μέσω FMS αναβαθμίζοντας τα 6 νεώτερα με το ίδιο σύνολο ηλεκτρονικών και αποσύροντας τα παλιότερα -D από την υπηρεσία. Στην πορεία αποφασίστηκε η αύξηση της παραγγελίας από 12 σε 14.

Η Ολλανδία εκσυγχρονίζει τα CH-47F

Έτσι, μέχρι το 2021 που θα ολοκληρωθεί η παράδοση των ελικοπτέρων, η Ολλανδική Αεροπορία θα παρατάσσει 20 ελικόπτερα τελευταίου τύπου (14 νέας κατασκευής και 6 αναβαθμσμένα που θα είναι 9 ετών) με “γυάλινο κόκπιτ” Σύστημα Ηλεκτρονικών Κοινής Αρχιτεκτονικής (Common Avionics Architecture System – CAAS), ψηφιακά αυτόματα χειριστήρια πτήσης και ενισχυμένες ικανότητες διαχείρισης φορτίου.

Δεν έχει γίνει γνωστό τί σκοπεύει να κάνει η Ολλανδία με τα 11 CH-47D που θα αποσύρει και θα είναι 25-26 ετών εκείνη τη στιγμή. Μια παλιότερη πρόθεσή της να αποσύρει τα 17 τότε ελικόπτερα μέσης μεταφορικής ικανότητας AS-532 Cougar “σκόνταψε” στα προβλήματα ένταξης των νέων ΝΗ-90 σε υπηρεσία.

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com