Η Ουκρανία δοκιμάζει εγχώριο πυρομαχικό τύπου «loitering» (Βίντεο)

0
20

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Ουκρανία έχει πραγματοποιήσει έναν νέο κύκλο δοκιμών του εγχώριου πυρομαχικού τύπου «loitering» Thunder.

Όπως σημειώνει το «mil.in.ua», σκοπός των δοκιμών ήταν να εξαλειφτούν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στις πρώτες δοκιμές του συστήματος, καθώς επίσης να ελεγχθεί εάν η απόδοσή του έχει μεταβληθεί μετά τις τροποποιήσεις.

Η Ουκρανία ξεκίνησε την ανάπτυξη πυρομαχικών τύπου «loitering», αφού ο στρατός της παρατήρησε πως οι Ρωσόφωνοι αυτονομιστές τοποθετούσαν στρατιωτικό εξοπλισμό σε κατοικημένες περιοχές, όπου ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστούν χωρίς την πρόκληση θανάτων σε αμάχους.

Τα πυρομαχικά τύπου «loitering», γνωστά και ως drones καμικάζι, είναι πυρομαχικά ικανά να παραμένουν σε περιπολία πάνω από μία περιοχή, πραγματοποιώντας αναγνώριση και προσφέροντας δεδομένα ή εικόνες για την ανάθεση στόχου κατά την πτήση. Πρόκειται για έναν συνδυασμό drone και πυραύλου, επιτρέποντας η επίθεση να γίνει τη σωστή στιγμή ή έγκαιρα να διακοπεί. Είναι μια απόφαση που λαμβάνει ο χειριστής.

Το Thunder αναπτύσσει ταχύτητα 120km/h και έχει αυτονομία 60 λεπτά. Μελλοντικά θα γίνει νέα σειρά δοκιμών όπου θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα της πολεμικής κεφαλής.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com