Η Ρωσία εγκατέστησε επάκτια πυραυλικά συστήματα BAL «κάτω από τη μύτη» της Νορβηγίας

0
40

Μοιραστείτε το άρθρο

Μία ταξιαρχία πυροβολικού ενταγμένη οργανικά στον Βόρειο Στόλο του ρωσικού Ναυτικού, εξοπλισμένη με πυραυλικά συστήματα εναντίον πλοίων BAL προχώρησε στην επιχειρησιακή τους ανάπτυξη στη χερσόνησο Sredniy στην ακτή της θάλασσας του Μπάρεντς.

Οι ναυτικοί πυραύλοι έκαναν μια πορεία από ένα μόνιμο σημείο εξάπλωσης στην περιοχή θέσης. Περίπου 60 στρατιωτικοί και 15 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού συμμετείχαν στην πορεία.

Στη νέα τους επιχειρησιακή τοποθεσία, το προσωπικό των εν λόγω πυροβολαρχιών – περί τα 60 άτομα – προβλέπεται να προχωρήσει στις κατάλληλες προετοιμασίες για να καταστήσει τα εν λόγω συστήματα ετοιμοπόλεμα εναντίον στόχων επιφάνειας.

Για τον σκοπό αυτό έχει σχεδιαστεί η διεξαγωγή άσκησης εναντίον εικονικού σχηματισμού εχθρικών πλοίων με όλες τις επιχειρησιακές διαδικασίες εκτόξευσης των πυραύλων από τους εκτοξευτές τους.

Το θέμα είναι ότι η συγκεκριμένη τοποθεσία που εγκαθίστανται οι πύραυλοι αυτοί απέχει μόλις 70 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Νορβηγία, αλλά την ίδια στιγμή οι πύραυλοι έχουν μία εμβέλεια 150 χιλιομέτρων.

Με λίγα λόγια μπορούν θεωρητικά να πλήξουν ή έστω να απειλήσουν στόχους εντός των χωρικών υδάτων της Νορβηγίας. Επιπλέον μόνο και μόνο με την παρουσία τους μπορούν να λειτουργήσουν ως μέσο «απαγόρευσης πρόσβασης» για την αποτροπή προσέγγισης εχθρικών πλοίων.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com