Η Ρωσία επενδύει στο σύστημα Tor-M2 κατά τακτικών drones

0
12

Μοιραστείτε το άρθρο

Το αντιαεροπορικό σύστημα Τοr-M2 εξοπλίζεται με έναν φθηνό πύραυλο μικρού μεγέθους για την αντιμετώπιση τακτικών UAV, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων, Στρατηγός Αλέγκ Σαλιούκοφ. Σύμφωνα με δηλώσεις του στην κρατική εφημερίδα «Ρασίσκαϊα Γκαζιέτα» το σχετικά μικρό κόστος του πυραύλου –μικρότερο από αυτό ενός drone– καθιστά, όπως λέει, το Tor ως «το πλέον αποτελεσματικό» σύστημα εναντίον τους σήμερα.

Ο νέος πύραυλος αναπτύχθηκε ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό καθώς ένα κατευθυνόμενο βλήμα υπερβαίνει κατά πολύ σε κόστος ένα UAV. Άλλωστε, τόνισε, τα τακτικά και στρατηγικά drones αποτελούν τυπικούς στόχους για τα χερσαία συστήματα αεράμυνας.

Κατά τον Στρατηγό Σαλιούκοφ, η υπάρχουσα πολυστρωματική διάταξη εις βάθος των συστημάτων αεράμυνας της χώρας εγγυάται, όπως είπε χαρακτηριστικά, αποτελεσματική προστασία από drones. Επίσης, με αφορμή την επίσημη αργία της 1ης Οκτωβρίου για το προσωπικό των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων, ο Στρατηγός ανακοίνωσε ότι αναμένεται να οριστικοποιηθεί το αντιαεροπορικό σύστημα των 57 χιλ. Derivatsiya-PVO του Πυροβολικού.

Αλέξανδρος Θεολόγου

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com