«Η Ρωσία θα παραδώσει το δεύτερο σύνταγμα S-400 στην Τουρκία»

0
28

First parts of a Russian S-400 missile defense system are unloaded from a Russian plane at Murted Airport, known as Akinci Air Base, near Ankara, Turkey, July 12, 2019.

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Rosoboronexport και η Τουρκία συζητούν για την υπογραφή του συμβολαίου του δεύτερου συντάγματος του Α/Α συστήματος S-400, δηλώνει ο επικεφαλής της Alexander Mikheev.

Μιλώντας μία εβδομάδα μετά το Dubai Airshow 2019 για τις εξαγωγικές επιδόσεις της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας, ο Mikheev αναφέρεται και στους τουρκικούς S-400. Ο ίδιος λέει ότι έχει παραδοθεί στην Τουρκία το 100% των υλικών της σύμβασης και μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία και η εκπαίδευση του προσωπικού. Επιπλέον, η τουρκική πλευρά έχει αποπληρώσει το σύνολο του ποσού.

Όπως μεταδίδει το «RIA Novosti», ο «ισχυρός άνδρας» της Rosoboronexport τονίζει οι συνομιλίες για το δεύτερο σύνταγμα συμπεριλαμβάνουν την κατασκευή συγκεκριμένων τμημάτων από την τουρκική βιομηχανία, αλλά δεν γίνεται τώρα να ανακοινωθούν ποια θα είναι αυτά. Αν όλα πάνε καλά, Ρωσία και Τουρκία θα φθάσουν να μιλήσουν για τα έγγραφα της νέας συμφωνίας το πρώτο εξάμηνο του 2020. Αλλά ο Mikheev προσθέτει κάτι περισσότερο: Δεν είναι μόνον η προμήθεια των S-400. «Έχουμε μεγάλα σχέδια μπροστά μας», ο ίδιος καταλήγει.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com