Η Ρωσία ισχυρίζεται πως έχει τουλάχιστον 150 εκτοξευτές διηπειρωτικών πυραύλων RS-24 Yars

0
29

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότεροι από 150 εκτοξευτές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων RS-24 Yars είναι επιχειρησιακοί με τις Ρωσικές Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της Στρατηγός στην εφημερίδα «Krasnaya Zvezda» την Παρασκευή, «μέχρι τώρα οι στρατιώτες έχουν αποκτήσει παραπάνω από 150 εκτοξευτές του νέου συστήματος και έχουν ξεκινήσει να το χειρίζονται». Ο RS-24 Yars βάλλεται από σιλό ή οχήματα και έχει εμβέλεια 11.000 με 12.000km και μεταφέρει τρεις έως έξι ανεξάρτητες θερμοπυρηνικές κεφαλές (MIRV) με ισχύ από 150 μέχρι 500 κιλοτόνους. Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, μπορεί να αποφύγει όλα τα σύγχρονα αλλά και μελλοντικά αντιβαλλιστικά συστήματα.

Ο Karakayev σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία έχει περίπου 200 οχήματα-εκτοξευτές που περιλαμβάνουν διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Topol και Yars, ενώ είναι σε εξέλιξη η παραλαβή της βελτιωμένης έκδοσης Yars-S. Τέλος, ο ίδιος ενημέρωσε ότι τώρα αποσύρονται από τις Ρωσικές Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις τα τελευταία συστήματα που κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com