Η Ρωσία προσφέρει υποβρύχια Kilo στο Ινδικό Ναυτικό

0
34

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Ρωσία προτείνει στην Ινδία την επισκευή τριών υποβρυχίων Project 877EKM του Ινδικού Ναυτικού και την αγορά ισάριθμων υποβρυχίων του ίδιου τύπου που βρίσκονται τώρα υπό ρωσική ιδιοκτησία.

Όπως μεταδίδει το «FlotProm», το κόστος του πακέτου μπορεί να φτάσει το $1,8 δις και το θέμα θα αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης Ρώσων και Ινδών αξιωματούχων, σε συνάντηση που θα γινόταν μέσα στον Μάρτιο. Η τελευταία όμως ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Ινδία έχει προμηθευτεί 10 υποβρύχια Project 877EKM από τη Ρωσία, από τα οποία οκτώ παραμένουν τώρα ενεργά. Το Project 877EKM διαθέτει έξι τορπιλοσωλήνες των 533mm και μπορεί να εξοπλιστεί με 18 τορπίλες. Σε ορισμένα υποβρύχια του τύπου μεταφέρονται 4 πύραυλοι Kalibr / Club, για την καταστροφή εχθρικών πλοίων ή χερσαίων στόχων.

Ινδικό KILO «βυθίζει» πυρηνοκίνητο κλάσης Los Angeles;

Το Ινδικό Ναυτικό επιχειρεί συνολικά 14 συμβατικά υποβρύχια (οκτώ Project 877EKM, δύο Scorpène και τέσσερα Type 209). Τέσσερα υποβρύχια Scorpène είναι υπό κατασκευή, ενώ δρομολογείται πρόγραμμα αγοράς ακόμα έξι νέων υποβρυχίων με προϋπολογισμό $6,3 δις.

Ποιοι είναι οι πέντε «μνηστήρες» για τα έξι νέα υποβρύχια της Ινδίας

Στο πλαίσιο του τελευταίου προγράμματος η Ρωσία προτείνει το υποβρύχιο Amur 1650, που είναι το μόνο από τα υποψήφια υποβρύχια με δυνατότητα βολής πυραύλων BrahMos.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com