Η Ρωσία σκοπεύει να «αναστήσει» κι άλλα αποθηκευμένα Tu-22M-3 σε υπηρεσία

0
70

Μοιραστείτε το άρθρο

Η ρωσική υπηρεσία Τύπου Lenta.ru ανέφερε την απόφαση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας να επαναφέρει σε υπηρεσία επιπλέον Tu-22M-3 που έχουν τεθεί σε μακροχρόνια αποθήκευση στο αεροδρόμιο Sovetskaya Gavan / Kamenny Ruchey ώστε να γίνουν και πάλι επιχειρησιακά επ’ ωφελεία της ρωσικής Αεροπορίας μετά τον εκσυγχρονισμό.

Βομβαρδιστικό Tu-22M3 επανήλθε σε υπηρεσία από μακρά αποθήκευση

Αναμένεται ότι Backfire αυτά, μετά τον εκσυγχρονισμό τους, θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν αποστολές κρούσης ακριβείας σε όλη την Ευρώπη. Αρχικά θα μεταφερθούν στο εργοστάσιο της κατασκευάστριας εταιρείας στο Καζάν.

Εκεί θα αναβαθμιστούν σταδιακά στο πρότυπο Tu-22M3M. Μετά την αναβάθμισή του, το αεροσκάφος θα είναι ικανό να μεταφέρει τους πολυηχητικούς πυραύλους Kinzhal, καθώς και τους πύραυλους πλεύσης Kh-32 με εμβέλεια 600-1000 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες προδιαγραφές, το Tu-22M3M θα πρέπει να είναι σε θέση να χτυπήσει σχεδόν οποιοδήποτε στρατηγικό στόχο στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών, βρετανικών ή αμερικανικών αεροπλανοφόρων, ειδικά εφόσον τα μαχητικά αεροσκάφη F-14 Tomcat που ήταν σχεδιασμένα να αναχαιτίζουν αεροσκάφη σαν Tu-22M-3 έχουν πια αποσυρθεί εδώ και χρόνια.

Αναβάθμιση 32 «carrier killers» πυραύλων Kh-22 για τα νέα ρωσικά Tu-22M3M

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι προφανώς δεν θεωρούν ότι τα F/A-18E/F Super Hornet ή τα F-35B/C Lightning είναι επαρκή για αυτή την αποστολή…

Αυτή η απόφαση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας να επαναφέρει σε υπηρεσία επιπλέον Tu-22 θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ως αντίδραση στην αντίστοιχη απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να επαναφέρουν σε υπηρεσία αποθηκευμένα βομβαρδιστικά Β-52 που βρίσκονται σε μακρά αποθήκευση στην έρημο της Αριζόνα, στις εγκαταστάσεις της 309th AMARG.

Η αναβάθμιση Tu-22M3M μοιράζεται πολύ με το πρόγραμμα αναβάθμισης των μεγαλύτερων και βαρύτερων Tu-160, ειδικά όσον αφορά τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό (πλοήγηση, επικοινωνίες, οπτικοακουστικό εξοπλισμό, έλεγχος αυτοματισμού κινητήρων και καυσίμων, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου).

Παρουσίαση του “νέου” Tu-22M3M

Προς το παρόν, το μοναδικό πρωτότυπο Tu-22M3M είναι εξοπλισμένο με κινητήρες turbofan με μετάκαυση NK-25. Ωστόσο, τα επόμενα αεροσκάφη που θα αναβαθμιστούν αναμένεται να περάσουν σε άλλο επίπεδο λαμβάνοντας του πιο ισχυρούς κινητήρες ΝΚ-32-02 που χρησιμοποιούνται (σε τετράδα) από το Tu-160M2.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com