Η Σερβία εντάσσει σε υπηρεσία εκσυγχρονισμένους Πολλαπλούς Εκτοξευτές Πυραύλων

0
10

Μοιραστείτε το άρθρο

Ο Σερβικός Στρατός αναμένεται να εντάξει σε υπηρεσία τους πρώτους εννέα εκσυγχρονισμένους Πολλαπλούς Εκτοξευτές Πυραύλων (ΠΕΠ) M-77 Orgaj τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Τη συγκεκριμένη είδηση έδωσε στις 18 Ιουνίου ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βουλίν, ύστερα από την παρακολούθηση δοκιμαστικής βολής ρουκετών από εκσυγχρονισμένο εκτοξευτή. Το πρόγραμμα εστιάζει κυρίως στη βελτίωση της ακρίβειας και την αύξηση της επιβιωσιμότητας του M-77 Orgaj, με την εγκατάσταση καινούργιου INS και τη βελτίωση του συστήματος επικοινωνιών. Με τις σχετικές παρεμβάσεις, ο εκτοξευτής μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τρία λεπτά αφότου φτάσει στην τοποθεσία βολής, ενώ τώρα απαιτούνται 26 λεπτά.

A2/AD στο Ανατολικό Αιγαίο με σερβικές ρουκέτες των 122mm στα ελληνικά RM-70 (χάρτης)

Τον Σέρβο υπουργό συνόδευε ο βοηθός υπουργός Άμυνας και υπεύθυνος για στρατιωτικές προμήθειες, Νέναντ Μιλοντάροβιτς. Ο τελευταίος σημείωσε πως θα παραδοθούν το λιγότερο άλλοι έξι εκσυγχρονισμένοι εκτοξευτές μέχρι το τέλος του έτους, ενώ τελικά θα εκσυγχρονιστεί το σύνολο των διαθέσιμων M-77 Orgaj.

Επιπλέον, σε εξέλιξη είναι μια νέα έκδοση του Orgaj, σε διαφορετικό όχημα, που θα μπορεί να αξιοποιήσει πυραύλους ALAS, καθώς επίσης ρουκέτες με βεληνεκές μεγαλύτερο από 50km. Για τις τελευταίες εξελίξεις στη σερβική Α/Α άμυνα και τη σερβική πολεμική βιομηχανία μπορείτε να διαβάσετε στο τεύχος της «Πτήσης» που κυκλοφορεί.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com