Η Σερβία εντατικοποιεί τη συνεργασία με την Κίνα στα drones

0
40

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Σερβία αγοράζει κινεζικά drones για να ενισχύσει τις ικανότητές της στην ανάπτυξη και την κατασκευή τέτοιων συστημάτων, στοχεύοντας τελικά στα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Igor Bozinovski, το Βελιγράδι αναμένει τη μεταφορά τεχνολογίας στον συγκεκριμένο τομέα από το Πεκίνο, ενώ ο Σέρβος Πρόεδρος Aleksandar Vucic δήλωσε πρόσφατα ότι το εγχώριο drone Pegaz χρησιμοποιεί ήδη κινεζική τεχνολογία. Κατά τον Vucic, το Pegaz θα ενταχθεί σύντομα σε υπηρεσία και αρχικά δεν θα μεταφέρει όπλα.

Ο Σέρβος Πρόεδρος παρακολούθησε την τακτική άσκηση «Povratak 2019», που έγινε στις 7 Σεπτεμβρίου από το υπουργείο Εσωτερικών, και επέλεξε μετά την ολοκλήρωσή της να ανακοινώσει την αξιοσημείωτη εντακτικοποίηση της στρατιωτικής-τεχνολογικής συνεργασίας της χώρας του με την Κίνα στον τομέα των drones.

Σε έξι μήνες φθάνουν τα κινεζικά drones στη Σερβία

Η πρόθεση της Σερβίας να προμηθευτεί κινεζικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έγινε γνωστή για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν αριθμός σερβικών δημοσιευμάτων μετέδωσαν ότι η Σερβία θα αποκτήσει οπλισμένα drones Wing Loong II. Η σερβική κυβέρνηση δεν έχει αποκαλύψει τον τύπο και ο Vucic έχει περιοριστεί να πει πως θα είναι 3 συστήματα με 6 ή 9 drones, που θα φτάσουν στη Σερβία μέσα σε 6 μήνες.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com