Η Σερβία συνεχίζει τις δοκιμές όπλων, αυτή τη φορά Α/Α πυραύλου (Εικόνες + Βίντεο)

0
40

Μοιραστείτε το άρθρο

Μετά τις δοκιμές πυρομαχικών πυροβολικού, η Σερβία προχώρησε σε δοκιμαστική βολή Α/Α πυραύλων RLN-IC στις 22 Μαΐου.

Ο πύραυλος RLN-IC αποτελεί έκδοση του πυραύλου αέρος-αέρος R-13M, προσαρμοσμένη για χρήση από το αυτοκινούμενο Α/Α πυροβόλο Pasars. Στο πλαίσιο της δοκιμής, που παρακολούθησε ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Βουλίν, οι πύραυλοι έπληξαν φωτιστικά βλήματα όλμου των 120mm.

Τον Βουλίν συνόδευε ο υφυπουργός Άμυνας Νέραντ Μιλοράντοβιτς, ο οποίος αναφέρθηκε στην πιθανότητα ανάπτυξης μιας αναβαθμισμένης έκδοσης του RLN-IC, με βελτιωμένο αισθητήρα, που αναπτύσσεται εγχώρια. Το Pasars διαθέτει πυροβόλο των 40mm και μπορεί να φέρει δύο πυραύλους RLN-IC. Μελλοντικά, το Pasars θα μπορούσε να γίνει φορέας Α/Α πυραύλων Mistral 3, οι οποίοι είναι υπό παραγγελία.

Τα τελευταία χρόνια το Βελιγράδι έχει δείξει ιδιαίτερη φροντίδα για την ενίσχυση της αεράμυνας, με την αποδοχή δωρεάς 6 μεταχειρισμένων μαχητικών MiG-29 από τη Ρωσία και 4 MiG-29 από τη Λευκορωσία, αλλά και την παραγγελία Α/Α συστημάτων Pantsir S1 από τη Ρωσία. Όσον αφορά τα σερβικά Pantsir και όχι μόνο, θα έχετε τη δυνατότητα να βρείτε πλήρη αναφορά στο επόμενο τεύχος της «Π&Δ».

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com