Η σκανδάλη δύο ενεργειών (binary)

0
67

Όπως μας έχει διδάξει η σύγχρονη πολεμική ιστορία, με εξαίρεση τα όπλα ειδικής χρήσεως όπως τα πολυβόλα ομάδος, στα τυφέκια και στις αραβίδες είναι σπάνια η πρακτική χρήση της βολής κατά ριπάς. Ωστόσο, οι γρήγορες 2-3 βολές είναι κάτι αρκετά χρήσιμο και διαδεδομένο. Έτσι ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια η άνοδος σε ένα νέο είδος μηχανισμού σκανδάλης. Η σκανδάλη δύο ενεργειών ή στα Αγγλικά, binary trigger.

Πηγή: TheFirearmBlog.com

Η σκανδάλη αυτού του σχεδιασμού έρχεται σε έτοιμες συλλογές μηχανισμού σκανδάλης χωρίς να απαιτεί οποιαδήποτε μετατροπή στο τυφέκιο ή αραβίδα μας. Απλώς βγάζουμε το παλιό μηχανισμό και τοποθετούμε στη θέση του το νέο. Ενδεικτικά, οι τιμές από αυτές τις σκανδάλες τη στιγμή δημοσίευσης του άρθρου μας κυμαίνονται στα $300-$500 ανάλογα με το κατασκευαστή. Βλέπετε καλύτερα πως είναι στη συνέχεια μία τέτοια σκανδάλη για όπλα της οικογενείας AR. Ίδιου τύπου σκανδάλες έχουμε δει και για όπλα άλλων τύπων και κατασκευαστών.

Πηγή: OpticsPlanet.com

Η σκανδάλη αυτή έχει τρεις θέσεις στο επιλογέα πυρός και ασφαλείας σε αντίθεση με τις κλασικές ημιαυτόματες σκανδάλες που έχουν δύο (ασφάλεια και βολή). Η νέα θέση επιλογής για τη σκανδάλη λειτουργεί ως εξής. Εκτελεί μία βολή όταν τραβάμε τη σκανδάλη όπως είναι η κανονική ημιαυτόματη λειτουργία, αλλά και μία δεύτερη βολή όταν απελευθερώνουμε τη σκανδάλη έπειτα από τη βολή μας. Άρα πιέζουμε ρίχνει, αφήνουμε ρίχνει.

Πηγή: Attackopter.com

Είναι αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση καθώς προσφέρει δύο πολύ ελεγχόμενες βολές χωρίς τα μειονεκτήματα των μηχανισμών σκανδάλης κατά ριπάς. Επιπρόσθετα, είναι μία εύκολη και γρήγορη αναβάθμιση που είναι νόμιμη σε πολλές χώρες καθώς ο ορισμός των ημιαυτόματων όπλων σε πολλές χώρες νομικά είναι «όπλα που βάλλουν μία φορά με το τράβηγμα της σκανδάλης». Αυτό ισχύει και για αυτή τη σκανδάλη. Ένα τράβηγμα είναι μία βολή. Η δεύτερη βολή είναι όταν αφήσουμε τη σκανδάλη. Περιμένουμε στα σχόλια τις απόψεις για αυτό το είδος σκανδάλης.

Source link