Η Σουηδία αγοράζει 90 Ελαφρά Τακτικά Οχήματα Mercedes G-Class

0
32

Μοιραστείτε το άρθρο

H Διεύθυνση Αμυντικού Υλικού των Σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων ( Försvarets Materielverk ) έθεσε παραγγελία στην γερμανική Daimler AG για 90 ελαφρά τακτικά οχήματα Mercedes-Benz G-Class εντός των καθορισμέων πλαισίων συμφωνίας μεταξύ των δύο οργανισμών.

Τα οχήματα προορίζονται να τεθούν σε υπηρεσία με την Πολεμική Αεροπορία της Σουηδίας και να αναπρτυχθούν σε διάφορες βάσεις και εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα.

Ο τύπος που επελέγη ανήκει στην τελευταία έκδοση Mercedes Geländewagen 300 CDI Tgb 152 που διαθέτει κίνηση 6×6 και οι παραδόσεις αναμένεται να γίνουν μεταξύ Σεπτεμβρίου 2020 και Φεβρουαρίου 2022.

Το G 300 CDI 6×6 της Mercedes-Benz διαθέτει καμπίνα πληρώματος 4 ατόμων, ελκτική ικανότητα 2.5-14 τόνους και θα διαθέτει ανοιχτή καρότσα στο οπίσθιο τμήμα για την αποθήκευση εξοπλισμού. Στο πακέτο της παραγγελίας περιλαμβάνονται υλικά ρυμούλκησης, αλυσίδες για κίνηση στον πάγο, πυροσβεστήρες κι άλλο υλικό.

Πέραν των παραπάνω, η Daimler δεσμεύτηκε να παράσχει εκπαίδευση τεχνικού προσωπικού και προσωπικού λειτουργίας, βιβλιογραφία και τεχνικά εγχειρίδια και πιστοποιητικά με βάση τις απαιτήσεις του χρήστη.

Si vis pacem, para bellum: Η φιλειρηνική Σουηδία προτείνει αύξηση των αμυντικών της δαπανών

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com