Η Σουηδία παρέλαβε το πρώτο αναβαθμισμένο «αθόρυβο» υποβρύχιο κλάσης Gotland

0
19

Mate 2nd Class Patricia R. Totemeier, U.S. Navy Photo

Μοιραστείτε το άρθρο

Το πρώτο από τα υποβρύχια κλάσης Gotland έχει παραδοθεί στο Σουηδικό Ναυτικό μετά από μια σειρά αναβαθμίσεων, που περιλαμβάνουν καινούργιο σύστημα AIP και σύστημα μάχης.

Η διαδικασία εμπεριείχε πολλά σημαντικά συστήματα, όπως το σύστημα AIP Stirling Mk3, σύστημα σόναρ SA95510S και σύστημα ESM ES-3701, καθώς επίσης νέο σύστημα μάχης, αισθητήρες και συστήματα επικοινωνιών. Επιπλέον, το μήκος του υποβρυχίου αυξήθηκε 2m με την τοποθέτηση ενός νέου τμήματος.

Η Σουηδία εκσυγχρόνισε το ντιζελοκίνητο υποβρύχιο που «βύθισε» το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan

Σύμφωνα με τη Saab, το πρόγραμμα είναι ουσιαστικό, αφού περιλαμβάνει περισσότερα από 20 συστήματα που θα διαθέτουν τα μελλοντικά υποβρύχια κλάσης Blekinge (A26). Κάτι τέτοιο μειώνει τον τεχνολογικό κίνδυνο για το πρόγραμμα A26 και επιτρέπει στα πληρώματα να εκπαιδεύονται σε συστήματα που θα έχουν τα καινούργια σουηδικά υποβρύχια.

Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού αφορά δύο υποβρύχια, με οψιόν για το τρίτο. Η καθέλκυση του δεύτερου αναβαθμισμένου υποβρυχίου, «HSwMS Uppland», έγινε στις 19 Ιουνίου 2019.

Η κλάση Gotland αποτελείται από τρία υποβρύχια που εισήλθαν σε υπηρεσία το 1996. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000, το «HSwMS Gotland» χρησιμοποιήθηκε από τις ΗΠΑ σε σενάρια αποστολών εναντίον αεροπλανοφόρου.

Πως ένα σουηδικό ντιζελοκίνητο υποβρύχιο “βύθισε” το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan (βίντεο)

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com