Η Ταϊβάν αναμένει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα F-16V το 2022 (παρά τις καθυστερήσεις)

0
46

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Ταϊβάν αναμένει ότι το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών F-16 σε F-16V θα ολοκληρωθεί το 2022 παρά την εμφάνιση σημαντικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με το «Defense News», το κυριότερο από αυτά είναι η έλλειψη προσωπικού. Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο υπουργός Άμυνας Yen Teh-fa αναφέρθηκε στη βαρύτητα του ζητήματος και πρόσθεσε ότι έχουν γίνει 200 προσλήψεις. Με βάση την ηγεσία της αεροπορίας, οι καθυστερήσεις έχουν συνέπεια ο αριθμός των F-16 που θα αναβαθμιστούν φέτος να πέσει από 24 σε 20.

Καθυστερήσεις και προβλήματα για τα F-16V της Ταϊβάν

Η Ταϊβάν εκσυγχρονίζει τα μαχητικά F-16A/B Block 20 σε επίπεδο F-16V, στα πλαίσια του προγράμματος Phoenix Rising, με εκτιμώμενο κόστος $5,3 δις. Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εγκατάσταση του ραντάρ AESA AN/APG-83 SABR, νέο υπολογιστή αποστολή, βελτιώσεις στο σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου και τα avionics και την πιστοποίηση νέων όπλων ακριβείας. Παρόμοια προγράμματα εκτελούν άλλες δύο χώρες της ευρύτερης περιοχής, η Σιγκαπούρη και η Νότια Κορέα. Η πρώτη αναβαθμίζει περίπου 60 F-16 και η Νότια Κορέα 134.

Η Ταϊβάν θέλει να αποκτήσει ατρακτίδια αναγνώρισης DB-110 για να εξοπλίσει τα νέα F-16 της

Επιπλέον, όπως είχαμε σημειώσει στο πρόσφατο παρελθόν, η Ταϊβάν αναζητά νέα ατρακτίδια αναγνώρισης για τα F-16, ο αριθμός των οποίων θα ενισχυθεί με περισσότερα αεροσκάφη από τις ΗΠΑ μετά την έγκριση εξαγωγής επιπλέον 70 F-16 Block 70 τον Αύγουστο. Το ενδιαφέρον αφορά το ατρακτίδιο MS-110, που είναι ένα αναβαθμισμένο παράγωγο του DB-110. Τα νέα ατρακτίδια θα αντικαταστήσουν 4 διαθέσιμα ατρακτίδια Phoenix Eye και 8 αναγνωριστικά αεροσκάφη RF-5E Tigereye και, χάρη στην εμβέλεια τους, θα επιτρέψουν στην Ταϊπέι να συλλέγει πληροφορίες από τα απέναντι κινεζικά παράλια χωρίς τα F-16 να εγκαταλείπουν τον εναέριο χώρο της Ταϊβάν.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com